Προειδοποίηση ΔΕΥΑΠ για υπερβολική κατανάλωση νερού – Μέτρα για εξοικονόμηση

potisma kipon

Καταναλώσεις νερού σε υψηλά επίπεδα έχουν σημάνει συναγερμό στην Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης της Πρέβεζα.

Όπως αναφέρει η ΔΕΥΑΠ τις τελευταίες 15 ημέρες έχει καταγραφεί ιδιαίτερα υψηλή κατανάλωση νερού, σε επίπεδα αντίστοιχα με αυτά του Αυγούστου, παρόλο που η τουριστική κίνηση δεν βρίσκεται ακόμη στην κορύφωσή της. Λόγω αυτής της αυξημένης ζήτησης, καλεί τους καταναλωτές να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στην κατανάλωση νερού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΠ, απαγορεύονται τα ποτίσματα, τα πλυσίματα αυτοκινήτων και δρόμων, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής, δηλαδή από τις 09:00 έως τις 13:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00. Η επιχείρηση διατηρεί το δικαίωμα να παρεμβαίνει στο δίκτυο ύδρευσης και, αν κριθεί απαραίτητο, να μειώνει τόσο την πίεση όσο και την ποσότητα του νερού που διανέμεται, προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια για όλους τους καταναλωτές.

Η ΔΕΥΑΠ καλεί τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα μέτρα ώστε να διατηρηθεί η ομαλή υδροδότηση καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα.