Πρόεδρος με την..δεύτερη στο Δήμο Άρτας

arta proedros ds

arta proedros ds

Ο Ανδρέας Λώλος με την απόλυτη στήριξη της πλειοψηφίας είναι ο νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, μετά τις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, στην οποία εξελέγησαν επίσης και τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου.

Νέος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου εξελέγη από την παράταξη της πλειοψηφίας ο Νίκος Λιόντος, ενώ γραμματέας του Προεδρείου εξελέγη η Δημοτική Σύμβουλος της πλειοψηφίας Θεανώ Γραμματικού-Παπατσίμπα.

Κατά την πρώτη Κυριακή του Μαρτίου η εκλογή είχε καταστεί αδύνατη καθώς την υποψηφιότητα του κ. Πατήλα, που προτάθηκε από τον δήμαρχο, δεν στήριξε ούτε καν η παράταξη της πλειοψηφίας.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης συνεχάρη το νέο Πρόεδρο και του ευχήθηκε καλή δύναμη στα καθήκοντά του, ενώ ευχαρίστησε τον πρώην Πρόεδρο Κώστα Τράμπα για τη συνεργασία που υπήρξε.

Τα νέα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αρταίων είναι:

ΤΑΚΤΙΚΑ: Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Μιχάλης Βλάχος, Κώστας Χαρακλιάς, Γιώργος Λιλής, Ηλίας Κοσμάς, Βικτωρία Βασιλάκη, Κώστας Παπαϊωάννου.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ: Γιώργος Πανέτας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Δημήτρης Σφήκας, Λίτσα Κιτσαντά, Αναστασία Κατσαντούλα

Τα νέα μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου είναι:

ΤΑΚΤΙΚΑ: Γιώργος Πανέτας, Δημήτρης Σφήκας, Μιχάλης Κοτσαρίνης, Άννα-Μαρία Κουτρούμπα, Χάρης Παπάζογλου, Στέφανος Παπακίτσος, Παναγιώτης Ζυγουβέλης, Γρηγόρης Βλάρας.

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ: Χριστόφορος Σιαφάκας, Κώστας Ζέρβας, Μιχάλης Βλάχος, Λίτσα Κιτσαντά, Κατερίνα Ντέμσια.

Τέλος, να σημειωθεί ότι κατά την ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε με επιστολή γνωστή η παραίτηση του Δημοτικού Συμβούλου Δημήτρη Πετανίτη από τη θέση του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης και Αδειοδοτήσεων, καθώς και η ανεξαρτητοποίησή του από την δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας.

Σε δική του επιστολή προς τον κ. Πετανίτη, που αναγνώστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης ζήτησε από το Δημοτικό Σύμβουλο να παραδώσει την έδρα στο συνδυασμό της πλειοψηφίας «Αρτινών Συνεργασία», με τον οποίο εξελέγη.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται σε ανακοίνωση του Δήμου, ως αντιδήμαρχος ο κ. Πετανίτης εμφανίστηκε σε μόλις μια από τις 10 τακτικές συνεδριάσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια της 6μηνης θητείας του. Παράλληλα, ήταν απών από τις Υπηρεσίες που κλήθηκε να εποπτεύσει και να κατευθύνει, απών από τη συνεργασία μεταξύ των μελών της Δημοτικής Αρχής, απών από όλες τις σημαντικές αποφάσεις, όπως η ψήφιση του προϋπολογισμού, η κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος, απών από την έγκριση του Πενταετούς Επιχειρησιακού Σχεδίου για την βιώσιμη ανάπτυξη του Δήμου κ.α. Επίσης, στην αρχή της δημαρχιακής θητείας είχε παραιτηθεί ξαφνικά και από την θέση του Προέδρου της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αρταίων, ύστερα από 5 μήνες από την ανάληψη των καθηκόντων του.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ