Προχωρούν στο Ιόνιο οι έρευνες για πετρέλαιο

SKAFOS_IONIOΜε ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι έρευνες στο βόρειο Ιόνιο για τον εντοπισμό κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Το διάστημα αυτό ενεργείται γεωφυσική διασκόπηση και όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος από το νορβηγικό σκάφος που έχει πιάσει δουλειά έχει ολοκληρωθεί ήδη το 30% του συνολικού έργου.

Το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενημερώνεται, παρακολουθεί, αλλά δεν σχολιάζει, τις εκτιμήσεις ξένων Τραπεζών, ή διεθνών Οίκων, αναφορικά με την ύπαρξη και τα πιθανά αποθέματα Υδρογονανθράκων στον ελλαδικό θαλάσσιο χώρο, ανέφερε στη δήλωσή του ο Υπουργός.

Η Ελληνική Κυβέρνηση συνεχίζει το πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει, ακολουθώντας πιστά τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί και τους όρους διεξαγωγής των γεωφυσικών ερευνών.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από τα στελέχη της αρμόδιας Διεύθυνσης του Υπουργείου που επιβαίνουν στο Νορβηγικό ερευνητικό σκάφος της PGS, έχει ήδη ολοκληρωθεί το 30% του συνολικού έργου της γεωφυσικής διασκόπησης, το οποίο εξελίσσεται σύμφωνα με το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ