Πρέβεζα: Κανένας κίνδυνος από το ξενοδοχείο καραντίνας

preveza

Ψύχραιμη στάση έναντι των αντιδράσεων φορέων που προκάλεσε στην Πρέβεζα ο ορισμός ξενοδοχείου καραντίνας κρατά η Δημοτική Αρχή και οι περισσότερες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Κι αυτή αποτυπώνεται σε ψήφισμα που εκδόθηκε μετά από σύσκεψη που έγινε στο δημαρχείο.

Ο Δήμος προτείνει στο Υπουργείο Τουρισμού εκ νέου αξιολόγηση της αρχικής επιλογής καθώς και εύρεση μίας νέας πιο αποκεντρωμένης  πρότασης, λόγω των ιδιαιτεροτήτων της γεωγραφικής θέσης της αλλά και της λειτουργίας της σε ένα ιδιαίτερα κομβικό και κεντρικό τουριστικό σημείο στον κεντρικό αστικό και τουριστικό ιστό του Δήμου Πρέβεζας, με εμφανή πιθανή συνέπεια την υποβάθμιση της αίσθησης της δεδομένης ασφάλειας που προσφέρει σήμερα η περιοχή μας στους επισκέπτες και τους κατοίκους της και η οποία μετρά ελάχιστα κρούσματα, στον αριθμό μόνο 6, καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας.

Ύψιστης σπουδαιότητας κρίνεται και η περαιτέρω ενίσχυση στο Νοσοκομείο Πρέβεζας μιας και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή υποδοχής και αντιμετώπισης των κρουσμάτων. Επομένως επιτακτική είναι η ανάγκη για άμεση στελέχωση του νοσοκομείου μας με ιατρικό προσωπικό, αναγκαίο για την κάλυψη των βασικών ειδικοτήτων υποδοχής για την πιθανή αντιμετώπιση των κρουσμάτων από τον Covid19.

Ο Δήμος απευθύνεται επίσης στην τοπική κοινωνία τονίζοντας ότι δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος όποιο κι αν είναι το ξενοδοχείο καραντίνας! Συνεπώς κάθε θόρυβος, κάθε αναφορά στο θέμα, αντί να ωφελήσει, προκαλεί τεράστια ζημιά στην οικονομία αλλά και στην κοινωνία του τόπου.

Τέλος καλεί εκ νέου οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις οι οποίες βρίσκονται και λειτουργούν εκτός του αστικού κεντρικού άξονα του Δήμου να εκδηλώσουν σε δεύτερο χρόνο ενδιαφέρον ώστε να δοθεί μία ιδανική λύση στο εν λόγω κοινό αίτημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ