Πρέβεζα: Αντιδράσεις για το ξενοδοχείο καραντίνας

preveza

Η παράταξη «Ανάπτυξη Τώρα» είναι η πρώτη που επίσημα αντιδρά στον καθορισμό ξενοδοχείου καραντίνας στο ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας.

Τα ξενοδοχεία ανακοίνωσε το Υπουργείο Τουρισμού, ύστερα από ενδιαφέρον που εκδήλωσαν όσοι τα διαχειρίζονται. Σκοπός να υπάρχει ένα σε κάθε νομό ώστε να αντιμετωπιστούν περιπτώσεις κορωνοιού στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Στην Πρέβεζα ήδη από την πρώτη στιγμή καταγράφηκαν αντιδράσεις, κυρίως στα κοινωνικά δίκτυα καθώς το συγκεκριμένο ξενοδοχείο βρίσκεται στην καρδιά της πόλης.

Το βράδυ της Κυριακής η παράταξη του Γιώργου Νίτσα εκφράζει με επίσημη ανακοίνωση την διαφωνία της ζητώντας από τον Δήμο να πάρει άμεσα θέση.

«Δε μπορούμε να μην απαιτούμε για την πόλη μας, δε μπορούμε να μην ζητούμε να απεμπλακεί το ιστορικό κέντρο της Πρέβεζας από αυτή την ιστορία. Δε μπορούμε να μην είμαστε οργισμένοι με την απάθεια της δημοτικής αρχής και του ίδιου του Δημάρχου Πρέβεζας Νίκου Γεωργάκου, ο οποίος ενώ “βολτάρει” πιο συχνά από τον καθένα στα Υπουργεία, εν τούτοις δεν πετυχαίνει αποτελέσματα.

Μία δημοτική αρχή, με την ψήφο εμπιστοσύνης των πολιτών, είναι “αφεντικό” στο Δήμο της. Κανείς από το κεντρικό κράτος δεν έχει δικαίωμα να της “φυτεύει” πολιτικές και ό,τι βολεύει τον κάθε Υπουργό, χωρίς προηγουμένως να έχει ερωτηθεί η δημοτική αρχή. Εκτός κι αν ρωτήθηκε!!!  ή γνώριζε!!! ο κ. Γεωργάκος, ο οποίος σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει να απολογηθεί δημόσια.

Η αρνητική εικόνα και η αίσθηση “καραντίνας” που θα δημιουργηθεί για ένα από τα πιο τουριστικά σημεία της Πρέβεζας, έστω κι αν δεν συντρέχουν βάσιμοι λόγοι κινδύνου, θα πρέπει δυστυχώς να θεωρείται δεδομένη.

Πολλοί συνδημότες μας, πολλοί επαγγελματίες – καταστηματάρχες , σύλλογοι και άνθρωποι του τουρισμού εκφράζουν την αντίθεσή τους και την ανησυχία τους. Ταυτιζόμαστε μαζί τους και καλούμε τη δημοτική αρχή Πρέβεζας του κ. Γεωργάκου να δώσει άμεσα λύση», σημειώνει στην ανακοίνωση. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ