Πρεμιέρα Ιόνιας με 26 χιλιόμετρα και χωρίς διόδια!

amfilionia

amfilionia

Πανηγυρικό χαρακτήρα λαμβάνει η παράδοση του πρώτου τμήματος της Ιόνιας Οδού, που θα φέρει την Ήπειρο πιο κοντά στην Αιτωλοακαρνανία και τη Δυτική Ελλάδα και θα δώσει μικρή γεύση των αλλαγών στην περιοχή με την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου.

Η αρχή λοιπόν γίνεται με το τμήμα Κουβαράς- Αμφιλοχία, που θα «ανοίξει» το μεσημέρι της Τρίτης παρουσία του Υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

Από τις τρεις περίπου οι οδηγοί θα μπορούν να διέρχονται ελεύθερα τα 26 χιλιόμετρα που σε συνδυασμό με το τμήμα Κουβαρά- Κεφαλόβρυσο αποτελούν ένα ενιαίο οδικό κομμάτι μήκους εξήντα χιλιομέτρων περίπου.

Η …καλή είδηση για τους οδηγούς δεν θα είναι μόνο η παράδοση του τμήματος αλλά και η απουσία διοδίων καθώς ο σταθμός βρίσκεται βορειότερα. Έτσι αυτά τα ταξίδια θα γίνουν χωρίς κόστος, έστω και για ένα μικρό χρονικό διάστημα.

Μέσα στον Ιανουάριο πάντως αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία το τμήμα από την Γαβρολίμνη μέχρι το Κεφαλόβρυσο ενώ είναι πολύ πιθανό στο ίδιο χρονικό διάστημα να δοθεί και το τμήμα από την Καμπή Άρτας μέχρι την Σκλίβανη.

Το βόρειο άκρο της Ιόνιας, από το Αβγό μέχρι την Εγνατία όπως και το τμήμα της Κλόκοβας είναι αυτά που οδεύουν προς Μάρτιο.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ