“Πράσινο σημείο” και στην Κόνιτσα

Ο Δήμος Κόνιτσας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου προχώρησε στην εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων για τη διαχείριση των απορριμμάτων με τη σύνταξη μελετών για τα Πράσινα Σημεία (Green Points).

Οι προσπάθειες ευοδώθηκαν χάρη στην άοκνη υποστήριξη και καθοριστική συμβολή της Αντιπεριφερειάρχη Ηπείρου κας Τατιάνας Καλογιάννη, την οποία νιώθουμε την υποχρέωση να ευχαριστήσουμε θερμά. Η Αντιπεριφερειάρχης δεν εφείσθη κόπων και με δεδομένη τη βούληση του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει άμεσα η διαδικασία και στο επόμενο διάστημα θα γίνει η δημοπράτηση του έργου.

Ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Ανδρέας Παπασπύρου είχε τονίσει την ανάγκη υλοποίησης ενός τόσο σημαντικού έργου και για το λόγο αυτό συμπεριλήφθηκε στο Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων, το οποίο είναι εναρμονισμένο με το Π.Ε.Σ.Δ.Α. Ηπείρου και είχε εγκριθεί από το 2016. Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Δήμαρχος: «Πρόκειται για ένα έργο σταθμό για το Δήμο μας με πολλαπλά κοινωνικά, οικονομικά, περιβαλλοντικά οφέλη με έμφαση στη χωριστή συλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, την αύξηση της επαναχρησιμοποίησής τους, αλλά και της ευαισθητοποίησης των πολιτών σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται σημαντικά το κόστος αποκομιδής και η περιβαλλοντική ρύπανση».

Η χωροθέτηση του Πράσινου Σημείου θα γίνει σε οικόπεδο 10 στρ. του Δήμου Κόνιτσας, πλησίον ελικοδρομίου, όπως εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου το Δεκέμβριο του 2017, ενώ έχει αδειοδοτηθεί και περιβαλλοντικά από το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας ΠΕ Ιωαννίνων. Η διαμόρφωση του χώρου θα περιλαμβάνει χώρους εκφόρτωσης υλικών από ιδιώτες και οχήματα του Δήμου, αλλά και εγκαταστάσεις διάθεσης αντικειμένων για επαναχρησιμοποίηση και τεμαχισμού υλικών.

Επιπλέον, επισημαίνεται ως ένα ακόμα σημαντικό βήμα για το Δήμο Κόνιτσας, η ένταξή του στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ», στο πλαίσιο της Πρόσκλησης ΙΙΙ της πράξης «Προμήθεια και τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών του Δήμου Κόνιτσας», συνολικού προϋπολογισμού 205.939,20€, καθώς και η έγκριση ποσού 200.000€ από το Πράσινο Ταμείο για την υλοποίηση του έργου «Ανάπλαση της κεντρικής εισόδου Κόνιτσας», διαδικασία η οποία βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης της μελέτης. Η παρέμβαση αυτή κρίνεται απαραίτητη, καθώς θα δώσει νέο χαρακτήρα στην είσοδο της πόλης και θα συμβάλει στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμισή της αναδεικνύοντας περισσότερο την ιδιαίτερη φυσιογνωμία της Κόνιτσας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ