Πράσινο φως για τις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου

parelasi_28_8_19

Το “πράσινο φως” για τις μεγάλες γιορτές του Οκτωβρίου, όπως είναι οι παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίουδίνει η κυβέρνηση.

Η κατεύθυνση είναι να γίνουν κανονικά οι εκδηλώσεις, καθώς οτιδήποτε διαφορετικό θα έστελνε λανθασμένο μήνυμα και για τον εμβολιασμό, σύμφωνα και με όσα δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Τα επιδημιολογικά δεδομένα τα παρακολουθούμε. Οφείλω, όμως, να σας πω ότι και μέσα στο καλοκαίρι είχαμε μεγάλες γιορτές και θρησκευτικές λειτουργίες, οι οποίες έγιναν με ένα πλαίσιο συγκεκριμένων μέτρων”, σημείωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως φέτος, “δεν είναι το ίδιο με πέρυσι εξαιτίας του εμβολιασμού”.

Η φράση αυτή ότι δηλαδή το 2021 δεν είναι 2020, τονίζεται μετ’ επιτάσεως από κυβερνητικούς κύκλους, σύμφωνα και με δημοσίευμα της Καθημερινής που κάνει λόγο για “θετικό σήμα για διεξαγωγή παρελάσεων από το Μαξίμου”. Οπως σημειώνει η εφημερίδα το 2021 δεν είναι το 2020 καθώς έχει εμβολιαστεί μεγάλο τμήμα του πληθυσμού και η ακύρωση των παρελάσεων θα έστελνε το εσφαλμένο μήνυμα ότ δεν έχουν γίνει βήματα προς τα εμπρός, σε σύγκριση με τον περασμένο χειμώνα.

Με αυτή τη λογική αποκλείουν άλλωστε και ένα lockdown τύπου 2020, σημειώνοντας τη διαφορά των περιορισμών που εφαρμόζονται σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ