Πράσινο φως για τις ιαματικές πηγές Πρέβεζας

IAMATIKA LOYTRA PREBEZA

IAMATIKA LOYTRA PREBEZA

Μέσα στον Φεβρουάριο αναμένεται να δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών της Πρέβεζας αφού, σύμφωνα με την Δημοτική Ραδιοφωνία, η Επιτροπή Αξιολόγησης έδωσε ήδη το “πράσινο φως” δεδομένου ότι ο φάκελος που κατατέθηκε από τη ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ πληρούσε όλες τις προϋποθέσεις .

Επόμενο βήμα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ Χρήστο Νέσσερη είναι μέσω του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών να “ανοίξει” το θέμα της χρηματοδότησης των Ιαματικών Πηγών μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ.

Ήδη κατά τη διάρκεια του Ετήσιου Τακτικού Συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Θεσσαλονίκη ο αντιπρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Δήμαρχος Αγιάς Γκουντάρας Αντώνης έθιξε το συγκεκριμένο θέμα.

Σύμφωνα με τον κ. Γκουντάρα το επόμενο βήμα, και ενώ οι αναγνωρίσεις και οι αδειοδοτήσεις τρέχουν, είναι η αναζήτηση χρηματοδότης προκειμένου να φτιαχτούν εκ νέου οι υποδομές των Ιαματικών Πηγών.

“Οι εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούμε σήμερα, και μέσα στις οποίες παρέχεται το προϊόν του ιαματικού τουρισμού είναι κατά βάση παλιές και ξεπερασμένες και χρειάζονται ανακατασκευή” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα σημείωσε ότι τους τελευταίους μήνες μέσα από τον Σύνδεσμο Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας καταβλήθηκε προσπάθεια να διερευνηθεί τι ακριβώς έχει γίνει μέχρι σήμερα σε επίπεδο αρχικού σχεδιασμού στην Ολοκληρωμένη Χωρική Παρέμβαση κάθε περιφέρειας, που να αφορούν δράσεις χρηματοδότησης της ανακατασκευής ή και ολοκληρωμένης εκ του μηδενός επέμβασης, στις υποδομές των εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης ιαματικών πηγών.

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ