Πράσινο φως για τα ιαματικά λουτρά!

Το “πράσινο φως” για την σύναψη Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια Ηπείρου για την υλοποίηση της πράξης “Παρεμβάσεις Ανάδειξης Φυσικών Πόρων της Ηπείρου” έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας σε έκτακτη συνεδρίασή του.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενόψει των διαδικασιών που “τρέχει” η Περιφέρεια Ηπείρου για την αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών του Αμάραντου Κόνιτσας και της Πρέβεζας μέσω του προγράμματος Interreg Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020 με καταληκτική ημερομηνία της πρότασης την 21η Δεκεμβρίου 2018.

Όπως υπογραμμίστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο από το Δήμαρχο Χρήστο Μπαΐλη οι παρεμβάσεις που θα γίνουν για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων ιαματικών Πηγών Πρέβεζας με έργα εκσυγχρονισμού και επέκτασης θα γίνουν στα υφιστάμενα κτίρια και είναι αναγκαία για την νόμιμη λειτουργία τους.

Σύμφωνα με τον ειδικό συνεργάτη του Δήμου Αλέξανδρο Σκούρα σημείο αναφοράς θα αποτελέσει το χαμάμ του Αλή Πασά (το οποίο καταλαμβάνει μια έκταση περίπου 100 τ.μ), ενώ θα υπάρξουν ήπιες παρεμβάσεις που όμως θα αναβαθμίσουν ουσιαστικά καθιστώντας προσβάσιμες τις λούσεις και για άτομα με Ειδικές Ανάγκες.

Η προσπάθεια που έχει καταβληθεί για την αναγνώριση των Ιαματικών Πηγών (η οποία έγινε πέρσι) ήταν συντονισμένη από το Δήμο και τη ΝΕ.ΔΗ.ΚΕΠ, ενώ μέσω της Προγραμματικής Σύμβασης με την Περιφέρεια θα δοθούν νέες δυνατότητες ανάπτυξης του Ιαματικού Τουρισμού με τα λουτρά να μένουν ανοιχτά όλο το χρόνο προσφέροντας σύγχρονες υπηρεσίες στους λουόμενους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ