Πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για το Κλειστό στον Κατσικά

kleisto katsika

Το πράσινο φως από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού έλαβε η Περιφέρεια Ηπείρου για το νέο κλειστό στον Κατσικά, το οποίο έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε κλειστό της ξιφασκίας.

Όπως ανακοίνωσε με δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης η Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, με έγγραφό της  εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της με τη μελέτη που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου ως προς τη λειτουργικότητα  του έργου: «Αποσυναρμολόγηση της πρώην Ολυμπιακής εγκατάστασης “αίθουσα Ξιφασκίας” από το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και τη μεταφορά και εγκατάστασή της στα Ιωάννινα με νέα χρήση Κλειστού Γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων» στη θέση Αγρόκτημα πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών».

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική γνώμη της ΓΓΑ, καθώς όπως είπε, «χωρίς αυτή δεν θα προχωρούσαν οι διαδικασίες στο επόμενο στάδιο».  

Τον περασμένο Νοέμβριο και σε συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου είχαν παρουσιαστεί οι πρώτες τρισδιάστατες απεικονίσεις από το εγχείρημα στο αγρόκτημα του Κατσικά.EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • kleisto katsika3

Βασική φιλοσοφία της Περιφερειακής Αρχής είναι πέρα από τις αθλητικές εγκαταστάσεις να δημιουργηθούν εκθεσιακοί χώροι, ικανοί ακόμη και για διεθνείς οργανώσεις.

Το αγρόκτημα του Κατσικά θα φιλοξενήσει λοιπόν τις Κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, ανοιχτά γήπεδα για διάφορα αθλήματα, χώρους πολιτισμού και εκδηλώσεων, εστιατόρια, πάρκο αναψυχής και παιδότοπους και άλλα.

Ο προυπολογισμός του έργου μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ