Πού ξεκινά ο εμβολιασμός των κόκκινων αλεπούδων

alepou3

Οι περιοχές στις οποίες θα διενεργηθεί το πρόγραμμα εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων έναντι του ιού της λύσσας, για το έτος 2023, καθώς και οι λεπτομέρειες εφαρμογής της ενεργητικής επιτήρησης (πρόγραμμα αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας του εμβολιασμού), καθορίζονται με ΥΑ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Το πρόγραμμα εμβολιασμών εφαρμόζεται δύο φορές το χρόνο, κάθε άνοιξη (εντός του διμήνου Απριλίου-Μαΐου) και φθινόπωρο (Οκτώβριος-Νοέμβριος).

Οι ΠΕ, στις οποίες θα διενεργηθεί το πρόγραμμα  του δια του στόματος εμβολιασμού των κόκκινων αλεπούδων κατά της λύσσας την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2023, είναι οι παρακάτω: Θεσσαλονίκης (τμήμα αυτής), Κιλκίς, Σερρών (τμήμα αυτής), Πέλλας, Ημαθίας (τμήμα αυτής), Κοζάνης, Γρεβενών (τμήμα αυτής), Καστοριάς, Φλώρινας, Θεσπρωτίας, Ιωαννίνων (τμήμα αυτής), Πρέβεζας (τμήμα αυτής), Ροδόπης, Ξάνθης, Έβρου, Καβάλας (τμήμα αυτής) και Δράμας.

Η συνολική έκταση όπου θα διενεργηθούν εναέριοι εμβολιασμοί εκτιμάται ότι θα είναι περίπου 30.000 km2, εξαιρουμένων των περιοχών που αφορούν σε υδάτινες επιφάνειες, ποταμούς, εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, αστικές περιοχές και οικισμούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ