Που σταματά η εμπλοκή της Νέας Δημοκρατίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές

mitsotakis sinenteuksi det

Είκοσι σχεδόν ημέρες πριν τις αυτοδιοικητικές κάλπες ο Πρωθυπουργός επανέλαβε την πολιτική διάσταση που έχουν οι εκλογές σε επίπεδο περιφερειών.

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης οριοθέτησε με ακρίβεια και σίγουρα όχι τυχαία την ανάμειξη της κυβέρνησης στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Έτσι επανέλαβε ότι η πολιτική διάσταση αφορά στις 13 Περιφέρειες, για τις οποίες η Νέα Δημοκρατία από τα μέσα καλοκαιριού είχε ανακοινώσει στηρίξεις και τους τρεις μεγάλους δήμους. Την Αθήνα, τον Πειραιά και την Θεσσαλονίκη.

«Εκεί σταματά η εμπλοκή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές» ανέφερε ο Πρωθυπουργός και είναι βέβαιο ότι η φράση αυτή αποτελεί μήνυμα προς διάφορες κατευθύνσεις ανά την Ελλάδα και της Ηπείρου συμπεριλαμβανομένης.

Όπως είναι γνωστό, σε αρκετές δήμους καταγράφονται δύο και τρεις υποψηφιότητες με αναφορά στο χώρο της κεντροδεξιάς. Από διάφορες πλευρές αφήνεται να εννοηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία στηρίζει συγκεκριμένες υποψηφιότητες, κάτι που επίσημα δεν ισχύει και έσπευσε να το αποσαφηνίσει ο Πρωθυπουργός.

«Από την πρώτη στιγμή δώσαμε πολιτική διάσταση στις περιφερειακές εκλογές γιατί απαιτείται συντονισμός με την κεντρική πολιτική. Τον απολογισμό θα τον κάνουμε το βράδυ των εκλογών. Έχουμε δώσει στήριξη σε 13 υποψήφιους περιφερειάρχες και σε τρεις υποψήφιους δημάρχους. Στις τρεις μεγάλες πόλεις και εκεί σταματά η εμπλοκή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές» είπε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ