Που αποσκοπούν τα τεστ που θα γίνουν στην πλατεία

eody-kypseli

Δεν είναι τυχαία η απόφαση να πραγματοποιηθεί για ένα τριήμερο έλεγχος του γενικού πληθυσμού στα Γιάννινα.

Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή, κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία όπου θα διενεργούν rapid test προκειμένου να διαμορφωθεί εικόνα για την περιοχή μετά την έξαρση των κρουσμάτων.

Η επιλογή δεν έγινε τυχαία.

Όπως εξηγήθηκε στην τακτική ενημέρωση από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά, «τα τεστ που κάνει ο ΕΟΔΥ βασίζονται σε μία στρατηγική την οποία κάθε εβδομάδα καθόμαστε σε ένα τραπέζι και τη χαράσσουμε, με βάση περιοχές που μας δημιουργούν έναν προβληματισμό ή ο,τιδήποτε άλλο. Άρα, όταν βλέπετε ότι ο ΕΟΔΥ σε κάποιες περιοχές κάνει κάποια τεστ, προφανώς έχουν μία βάση δειγματοληψίας, αλλά είναι στοχευμένα ως προς την επιλογή της περιοχής».

Ο καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης συμπλήρωσε ότι «ο  σκοπός σε αυτή τη φάση είναι να εντοπίσουμε πληθυσμούς οι οποίοι μπορεί να έχουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο και να έχουμε κάποιο στόχο παρέμβασης, να το πω έτσι».

Η διενέργεια των τεστ θα γίνει από έξι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, στον προαύλειο χώρο του Διοικητηρίου της Περιφέρειας Ηπείρου κατά τις ώρες: Τετάρτη και Πέμπτη 10 π.μ.- 14.00 και απόγευμα 17.00 – 20.00. Την Παρασκευή τα τεστ θα πραγματοποιηθούν από 10.00 π.μ. έως 14.ο0.

Tα τεστ είναι   δωρεάν και μπορούν να προσέρχονται όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες προς εξέταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ