Που θα λειτουργήσουν και που όχι τα σχολεία

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και ο παγετός αποτελούν τους βασικούς παράγοντες που κρατούν κλειστά τα σχολεία σχεδόν σε όλο το Νομό Ιωαννίνων.

Οι αποφάσεις λαμβάνονται από τους κατά τόπους δήμους ύστερα από συνεννόηση με τους φορείς της εκπαίδευσης και αφού συνεκτιμηθούν όλα τα δεδομένα.

Ήδη ο Δήμος Ιωαννιτών ανακοίνωσε επίσημα ότι όλα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά.

Έτσι στο Δήμο Μετσόβου αποφασίστηκε αργά το μεσημέρι της Δευτέρας τα σχολεία όλων των βαθμίδων να μείνουν κλειστά την Τρίτη.

Κλειστά θα παραμείνουν στο Δήμο Ζίτσας τα σχολεία όλων των βαθμίδων (Νηπιαγωγεία, Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια) την Τρίτη (08/01/2019), λόγω των  έντονων καιρικών φαινόμενων (χιονόπτωση και παγετός) που επικρατούν τις  τελευταίες ημέρες.

Η απόφαση, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, ελήφθη   για λόγους πρόληψης και με γνώμονα την ασφάλεια των νηπίων και των μαθητών καθώς οι συνθήκες μεταφοράς τους είναι δύσκολες ειδικά κατά τις πρωινές ώρες όπου οι προβλέψεις των μετεωρολόγων αναφέρουν ότι θα επικρατήσουν και αύριο Τρίτη πολικές θερμοκρασίες με τον υδράργυρο να αγγίζει τους -9 βαθμούς κελσίου.

Καλούνται οι Δ/ντες των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Ζίτσας να βρίσκονται το πρωί στα σχολεία τους προκειμένου σε συνεργασία με τους Προέδρους των Σχολικών Επιτροπών του Δήμου να εκτιμηθεί εκ νέου η κατάσταση με τα δεδομένα που θα έχουν διαμορφωθεί από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν.

Στην Κόνιτσα ο προγραμματισμός είναι να ανοίξουν τα σχολεία στις εννέα και μισή το πρωί, ωστόσο η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί το βράδυ, στην περίπτωση που σημειωθούν νέες χιονοπτώσεις ή αλλάξουν τα καιρικά δεδομένα.

Στο Δήμο Δωδώνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Στο Δήμο Βορείων Τζουμέρκων θα λειτουργήσουν κανονικά και τέλος στο Δήμο Πωγωνίου το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο Κεφαλοβρύσου θα μείνουν κλειστά ενώ τα υπόλοιπα θα λειτουργήσουν. Στην περίπτωση που αλλάξουν οι καιρικές συνθήκες η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ