Πότε θα επιστρέψουν οι φοιτητές στην πρακτική άσκηση

meropi tzoufi1

Ερώτηση προς το υπουργείο Παιδείας κατέθεσε η Μερόπη Τζούφη, ζητώντας απαντήσεις σχετικά με το πότε και με ποια μέτρα θα επιστρέψουν οι φοιτητές των Σχολών Επιστημών Υγείας στη δια ζώσης κλινική, εργαστηριακή και πρακτική άσκηση.

Η ερώτηση, η οποία συνυπογράφεται από 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, υπογραμμίζει επίσης πως εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα σχετικό μέτρο παρατείνοντας την αγωνία χιλιάδων φοιτητών, οι οποίοι πλέον αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να χάσουν το εξάμηνο. Η διαπίστωση αυτή επισημαίνεται από τη Σύνοδο των Πρυτάνεων, τις Συγκλήτους των ΑΕΙ (πχ: ΕΚΠΑ, Ιωάννινα, Θεσσαλία), τους συλλόγους μελών ΔΕΠ και φοιτητών.

Όσον αφορά στα Τμήματα των Σχολών Επιστημών Υγείας (Ιατρική, Φαρμακευτική, Οδοντιατρική και Νοσηλευτική), οι κλινικές, οι πρακτικές ασκήσεις και τα εργαστηριακά μαθήματα εξακολουθούν να βρίσκονται σε αναστολή με μόνη εξαίρεση για τους φοιτητές του 6ου έτους της Ιατρικής. Συνεπώς, υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την εκπαίδευση των φοιτητών, καθώς οι ασκήσεις αυτές δε μπορούν να πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως.

Στο πλαίσιο αυτό, οι βουλευτές της ζητούν από την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις για την επιστροφή των φοιτητών στην πανεπιστημιακή τους καθημερινότητα, ενώ επισημαίνουν την ανάγκη να ενταχθούν άμεσα οι φοιτητές των Σχολών Υγείας στο εμβολιαστικό πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ