Ποτέ δεν είναι αργά για τον Δήμο Πωγωνίου..

dimarxeio pogoni

Ποτέ τελικά δεν είναι αργά για τον Δήμο Πωγωνίου… Δεκατέσσερα χρόνια μετά τον Καλλικράτη και 26 χρόνια μετά τον Καποδίστρια αποφάσισε να προχωρήσει στη «διεκδίκηση» τίτλων ιδιοκτησίας για τα δημαρχεία στο Καλπάκι και το Δελβινάκι!

Προφανώς η απουσία τίτλων ιδιοκτησίας ήταν γνωστή αφού στο Δήμο Πωγωνίου αρκετοί αυτοδιοικητικοί υπηρετούν από άνω των τριάντα ετών!

Ο Δήμος κατηγόρησε το Epiruspost για ανακρίβειες στο δημοσίευμα περί αναζήτησης τίτλων κτήσης μέσω της δικαστικής οδού…

Όμως είναι ακριβώς έτσι και αν σε κάτι όφειλε να απαντήσει, αυτό αφορά στην πολυετή εκκρεμότητα.. Στο γεγονός δηλαδή γιατί επί 14 τουλάχιστον χρόνια δεν μερίμνησε να τακτοποιήσει την συγκεκριμένη εκκρεμότητα που αφορά στο σπίτι του!

Για την ιστορία ο Δήμος Πωγωνίου τον Μάιο του 2023 πήρε απόφαση μέσω της Οικονομικής Επιτροπής να απευθυνθεί σε νομικό προκειμένου να γνωμοδοτήσει για τους τίτλους ιδιοκτησίας τριών ακινήτων μεταξύ των οποίων τα δύο δημαρχεία.

Τον Ιούλιο του ίδιου έτους παραδίδεται στον Δήμο η γνωμοδότηση από την οποία προκύπτει ότι πρέπει να διενεργηθούν έλεγχοι και εφόσον δεν βρεθεί παραχωρητήριο ή τίτλος μεταγεγραμμένος στα αρμόδια υποθηκοφυλακεία να ασκηθούν αναγνωριστικές αγωγές για το κάθε ακίνητο κατά οποιουδήποτε αμφισβητεί την κυριότητα του Δήμου Πωγωνίου η οποία προέρχεται από χρησικτησία.

Με την έκδοση θετικών αποφάσεων αυτές θα μεταγραφούν στο αρμόδιο υποθηκοφυλακείο και θα αποτελούν τίτλο κτήσης..

Αυτή την διαδικασία κινεί τώρα ο Δήμος με νέες αποφάσεις της Δημοτικής Επιτροπής.

Προηγήθηκε δηλαδή μία έρευνα δικηγόρου και ακολουθεί μία προσφυγή στη δικαιοσύνη.. Τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο..

Το μόνο για το οποίο θα άξιζε μία απάντηση του Δήμου είναι γιατί δεν το έπραξε τόσα χρόνια..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ