Ποταμός… Βίκος;… Ήμαρτον!!!

bikos xti2

bikos xti2

Γράφει: Στέφανος Χρηστογούλας

Από πότε η συνέχεια του Μπαϊώτικου ρέματος στην τοποθεσία Σελλάτο, (γεφ. Νούτσου- Κόκκορη) βαφτίστηκε σε «ποταμός Βίκος». Ποιος ή ποιοι είναι αυτός/αυτοί που ανέλαβαν την πρωτοβουλία να ονομάσουν το ρέμα που διασχίζει και την Χαράδρα του Βίκου σε «ποταμός Βίκος»;;;

Προς Θεού…

Δήμαρχε Ζαγορίου , Δημοτικοί Σύμβουλοι και λοιποί …ΠΩΣ το επιτρέψατε ;;;

Και αν ονομαστεί όλο το ρέμα «Βίκος ποταμός» τότε πρέπει να καταργηθεί η συνέχειά του και να σβηστεί ο «Βοϊδομάτης ποταμός». Ή θα λέμε ότι η συνέχεια του “ποταμού Βίκου” αλλάζει σε ποταμός Βοϊδομάτης.

bikos xrist

Χάρτες από τα χίλια ξεριζωμένα (που λέμε και στο Ζαγόρι) δεν αναγράφουν πουθενά τον «ποταμό Βίκο» παρά μόνο αναδεικνύουν την περιοχή ως η Χαράδρα του Βίκου!!!

Το θεωρώ ανεπίτρεπτο , να δίνονται ονομασίες κατά πως βολεύει τον καθένα και χωρίς καμία ενημέρωση. Όπως και ο τίτλος που δόθηκε ως «ο βράχος του Κόκκορη» λες και ο Κουκουλιώτης νερο-μυλωνάς το 1900 (τότε) όταν δεν είχε αλέσματα , έκανε rapel και καταρριχήσεις….

Κάπως έτσι αλλοιώνονται τα πάντα…. Αλλοιώνεται η παράδοση, ήδη δεχτήκαμε στα γεφύρια με ηλικίες αιώνων και με γνωστή ονομασία των κτητόρων να προστεθούν (τιμής ένεκεν) άλλα ονόματα (συντηρητών) .

Τρίζουν τα κόκαλα του Κώστα Λαζαρίδη από το Κουκούλι, με αυτά του βλέπει !!!Και αν δεχτούμε ΟΛΟΙ μας τέτοιες παρασπονδίες , ας πετάξουμε τα βιβλία που γράφτηκαν πολλά χρόνια πριν και διαβάσαμε για να γνωρίζουμε την ΙΣΤΟΡΙΑ του τόπου μας, την Ιστορία του ΖΑΓΟΡΙΟΥ μας.

ΑΙΣΧΟΣ! ΑΙΣΧΟΣ ! ΑΙΣΧΟΣ!

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ