Πόσα άτομα επιτρέπονται σε ΙΧ και ταξί

poli_martios1

Στον Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από τη λοίμωξη Covid-19 παρουσιάζεται ο αριθμός των ατόμων που πρέπει να βρίσκονται μέσα σε αυτοκίνητα αλλά και ταξί, ενώ διευκρινίζεται και πόσα άτομα πρέπει να βρίσκονται στα ΜΜΜ, με σκοπό τον περιορισμό της διασποράς του κορωναϊού.

Ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και η ενεργοποίηση της ιστοσελίδας https://covid19.gov.gr παρουσιάστηκε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά.

Ο πολίτης θα μπορεί με τον κέρσορα του “ποντικιού” του να πατήσει επάνω σε μια περιοχή και να δει πόσα κρούσματα έχουν εντοπισθεί στην περιοχή και σε τι καθεστώς μέτρων βρίσκεται αυτή. Ο χάρτης θα ενημερώνεται κάθε φορά που αλλάζουν οι αποφάσεις ανά περιοχή για την καταπολέμηση της υγειονομικής κρίσης.

Άτομα σε ΙΧ και ταξί ανάλογα το επίπεδο

Ειδικότερα, έως τέσσερα άτομα επιτρέπονται πλέον σε αυτοκίνητα στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 3, σύμφωνα με το χάρτη υγειονομικής ασφάλειας, ενώ όσον αφορά τα ταξί, μπορούν να πάρουν έως και 2 άτομα.  Στο οποίο επίπεδο αυτό ανήκουν τα Γιάννινα.

Οι κανόνες στα ΜΜΜ

Επίπεδο 3 στο οποίο βρίσκεται ολόκληρος ο Νομός Ιωαννίνων

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλα τα ΜΜ

-50% σε ΜΜΜ

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας και στη στάση των ΜΜΜ.

-Μέχρι 2 επιβάτες σε taxi

-Περιορισμός στον αριθμό επιβαινόντων στο ΙΧ μέχρι 4 άτομα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ