Πώς θα μοιραστούν 220.000 κουπόνια για ηλεκτρικές συσκευές

siskeues

“Πρεμιέρα” στις 24 Ιουνίου θα κάνει το πρόγραμμα επιδότησης για την αντικατάσταση ηλεκτρικών συσκευών. Οι “τυχεροί” θα φτάσουν στους περίπου 220.000 και η επιλογή τους θα γίνει -μεταξύ άλλων- και με εισοδηματικά κριτήρια. Από το εισόδημα, θα εξαρτηθεί και το ποσοστό της επιδότησης το οποίο μπορεί να κυμανθεί από το 30-50%.

Λόγω του ότι οι συσκευές που θα αποκτηθούν θα είναι λιγότερο ενεργοβόρες, το νοικοκυριό μπορεί να γλιτώνει ακόμη και 200 ευρώ τον χρόνο από τον λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος.

Το πρόγραμμα θα δίνει τη δυνατότητα αντικατάστασης ψυγείου, κλιματιστικού και καταψύκτη. Η αίτηση θα γίνει μέσω πλατφόρμας που θα ενεργοποιηθεί στις 24 Ιουνίου και θα παραμείνει ενεργή το πολύ για 15 ημέρες.

Οποιοσδήποτε θα μπορεί να κάνει αίτηση αλλά το εισόδημα θα παίζει καθοριστικό ρόλο και στην τελική επιλογή και στον υπολογισμό της επιδότησης. Κατά την υποβολή της αίτησης, θα συμπληρώνεται μόνο ο ΑΦΜ, ο ΑΜΚΑ και ο αριθμός παροχής ηλεκτρικού ρεύματος του ακινήτου στο οποίο θα τοποθετηθεί η συσκευή. Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου οπότε και θα καταρτιστεί ο κατάλογος με τους 220.000 δικαιούχους.

Μέσω της πλατφόρμας, οι ενδιαφερόμενοι θα ειδοποιούνται ότι κατατάσσονται στους “τυχερούς” και θα τυπώνουν ένα “κουπόνι” το οποίο θα εξαργυρώνεται στις εταιρείες εμπορίας ηλεκτρικών ειδών. Η μόνη υποχρέωση που θα έχει ο καταναλωτής θα είναι να παραδώσει την συσκευή η οποία θα πρέπει να αποδεικνύεται ότι βρίσκεται σε λειτουργία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ