Πως θα γίνει η έκπτωση στους λογαριασμούς ρεύματος

DEH XRHMA14

Έρχονται οι πρώτες μειώσεις στο ρεύμα. Οι λογαριασμοί ρεύματος αυτόν τον μήνα θα έχουν την έκπτωση την οποία και δρομολόγησε η κυβέρνηση.

Και αυτό γιατί ενεργοποιείται η επιδότηση στο ρεύμα που καταναλώνουν όλα τα νοικοκυριά ανεξαρτήτως εισοδήματος και παρόχου.

Το ποσό της έκπτωσης θα είναι εμφανές σε κάθε λογαριασμό καθώς θα καταχωρηθεί σε ειδικό πλαίσιο και για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος μηνός Σεπτεμβρίου θα είναι 9 ευρώ.

Μετά και τις πρόσφατες εξαγγελίες για διπλασιασμό της επιδότησης, κάποιοι ίσως αισθανθούν έκπληξη όταν δουν το ποσό που θα αφαιρεθεί από τον λογαριασμό τους για τις καταναλώσεις ρεύματος που έγιναν τον περασμένο μήνα.

Και αυτό γιατί υπάρχει σε αρκετούς η διάχυτη η εντύπωση ότι η έκπτωση των 18 ευρώ που ανακοινώθηκε πρόσφατα ισχύει για ολόκληρο το διάστημα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου.

Όμως τα πράγματα –όπως διευκρινίζουν άλλωστε από το υπουργείο Οικονομικών – δεν είναι ακριβώς έτσι.

Τι έκπτωση ισχύει για κάθε μήνα στους λογαριασμούς ρεύματος

Η επιδότηση στους λογαριασμούς ηλεκτρικής ενέργειας για την κατανάλωση που έγινε τον Σεπτέμβριο παραμένει στα 30 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα: Με άλλα λόγια η έκπτωση που θα δουν οι καταναλωτές στους λογαριασμούς που θα λάβουν μέσα στον Οκτώβριο –και θα αφορούν βεβαίως κατανάλωση ρεύματος για τον προηγούμενο μήνα- θα είναι 9 ευρώ!

Από τις καταναλώσεις Οκτωβρίου και για αυτές ακόμη του Νοεμβρίου και του Δεκεμβρίου θα ισχύσουν οι νέες εκπτώσεις: Θα ενεργοποιηθεί δηλαδή ο διπλασιασμός της επιδότησης.

Σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις η επιδότηση αυξάνεται στα 60 ευρώ ανά μεγαβατώρα για κατανάλωση έως 300 κιλοβατώρες το μήνα. Πρακτικά η επιδότηση ανεβαίνει από τα 9 στα 18 ευρώ το μήνα, αλλά για τους μήνες Οκτώβριο- Νοέμβριο- Δεκέμβριο και όχι για ολόκληρο το 4μηνο!

Τι εκπτώσεις στους λογαριασμούς ρεύματος θα δουν οι δικαιούχοι ΚΟΤ

Για τους δικαιούχους Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου η επιδότηση διαμορφώνεται –για το ίδιο διάστημα- στα 80 ευρώ ανά μεγαβατώρα ή 24 ευρώ το μήνα

Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι επιπλέον η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε πρόσθετες εκπτώσεις για τις καταναλώσεις από 300 – 600 κιλοβατώρες το μήνα, πάνω από την έκπτωση 30% που χορηγεί από τον Αύγουστο, ενώ υπάρχει και σύσταση – έκκληση στους εναλλακτικούς προμηθευτές να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ