Πως θα φτάσει στην Ήπειρο το φυσικό αέριο

Την συνεργασία όλων των φορέων ώστε να ολοκληρωθούν οι συζητήσεις και οι διαπραγματεύσεις με την ΔΕΠΑ, προκειμένου να φτάσει φυσικό αέριο στην Ήπειρο, μέσω του λιμανιού της Ηγουμενίτσας ζήτησε ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέκος Καχριμάνης.

Η Περιφέρεια έχει ανοίξει την διαδικασία εδώ και πολύ καιρό και αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής ήταν η συμφωνία κατασκευής δεξαμενών φυσικών αερίου από το Αστικό ΚΤΕΛ.

Όπως είπε ο Περιφερειάρχης, έχει ζητηθεί από αυτούς που έχουν μεγάλες καταναλώσεις ρεύματος, να συνεργαστούν με την Περιφέρεια ώστε για να προχωρήσει το θέμα.

Πρόκειται για ένα ζήτημα που θέλει δουλειά, σημείωσε και συμπλήρωσε ότι «είμαστε ανοικτοί, σε όποιον άλλο φορέα θέλει να συνεργαστεί μαζί μας, για τα θέματα που αφορούν γενικότερα  την ανάπτυξή της περιοχής».

Η λύση που έχει προκριθεί για την τροφοδοσία της Ηπείρου είναι η έλευση φυσικού αερίου με πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

Η Ήπειρος ξαναμπαίνει στο παιχνίδι των αγωγών με αφορμή την συμφωνία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ για την μεταφορά αερίου προς την Ευρώπη. Το έργο αυτό βέβαια, ένα από τα μεγαλύτερα στην Μεσόγειο, θα γίνει πραγματικότητα την επόμενη δεκαετία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ