Πως θα δοθούν τα voucher για τους παιδικούς

kdap paidikoi

Πολύ σύντομα θα δοθούν στους γονείς τα voucher για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, όπως γνωστοποίησε η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου μιλώντας στην ΕΡΤ1.

Η ίδια είπε ότι “είμαστε στη διαδικασία με το υπουργείο Εσωτερικών, με το υπουργείο Οικονομικών να βγει το λεγόμενο ΕΣΠΑ: Η Εναρμόνιση Οικογενειακής Επαγγελματικής Ζωής για να στείλουν οι γονείς τα παιδιά τους στους βρεφονηπιακούς σταθμούς. Εδώ να υπενθυμίσω ότι και φέτος θα έχουμε κατά 20% τον προϋπολογισμό αυξημένο. Δηλαδή την κίνηση που κάναμε πέρυσι για να εντάξουμε περισσότερες μητέρες στο πρόγραμμα αυτό: αυξήσαμε τα κριτήρια τα οικονομικά κατά 30% ,μεγαλύτερα εισοδήματα μπαίνουν μέσα. Και μπαίνουν μέσα πλέον και μητέρες που εργάζονται στο Δημόσιο.

Δηλαδή καταργήσαμε την αδικία που αν ήσουν γυναίκα ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ας πούμε που έπαιρνες 600 ευρώ τον μήνα και μόνο και μόνο επειδή δούλευες στο δημόσιο δεν μπορούσες να πάρεις κουπόνι. Τώρα και οι γυναίκες που εργάζονται στο δημόσιο ,ακριβώς με τα ίδια οικονομικά κριτήρια με όλες τις υπόλοιπες μπορούν να παίρνουν κουπόνια .Και φέτος θα είναι και πάλι κατά 20% αυξημένα”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ