Πως θα δοθεί η «επιταγή ακρίβειας»

xrimata

“Κλείδωσε” η ημερομηνία καταβολής της επιταγής ακρίβειας ύψους 200 ευρώ στους δικαιούχους.

Όπως ανακοίνωσε στο OPEN η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, ο στόχος είναι να καταβληθεί την Μεγάλη Τρίτη η επιταγή ακρίβειας στους δικαιούχους.

Για να μην περιμένουν οι συνάνθρωποι μας και δεν μπορούν να βγάλουν τα μεγαλύτερα έξοδα του Πάσχα στοχεύουμε να δοθεί η επιταγή ακρίβειας την Μεγάλη Τρίτη τόνισε η κ. Μιχαηλίδου.

“Ξανά λέω ό,τι στοχεύουμε, ελπίζω ότι θα καταφέρουμε αλλά θέλω να είμαι επιφυλακτική σε αυτό. Επειδή με το σύστημα ΔΙΑΣ υπάρχει μια δυσκολία αλλά νομίζω ότι θα καταφέρουμε για Μεγάλη Τρίτη”, επανέλαβε .

Πώς θα δοθεί η επιταγή ακρίβειας

Στη συνέχεια ρωτήθηκε εάν αυτή η επιταγή θα μπει απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων. “Μπαίνουν απευθείας στον λογαριασμό τους”, απάντησε και ανέφερε τους δικαιούχους της επιταγής.

“Είναι 200 ευρώ στους δικαιούχους ανασφάλιστους υπερήλικες δηλαδή τους συμπολίτες μας που είναι πάνω από 67 ετών και δεν έχουν κατοχυρώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα, αλλά και στους συμπολίτες μας και στα νοικοκυριά” σημείωσε.

“245 χιλιάδες νοικοκυριά είναι στο Eλάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα και 900 χιλιάδες περίπου οικογένειες παίρνουν το επίδομα παιδιού. Χαρακτηριστικά να σας πω ότι ένα ζευγάρι με 3 παιδιά που έχει ετήσιο εισόδημα κάτω από 9.000 ευρώ θα πάρει 420 ευρώ, Μεγάλη Τρίτη ελπίζω” κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ