Πώς ψωνίζουμε από Δευτέρα: SMS και τρίωρη διορία

agora ioann1

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 5 Απριλίου, ανοίγει ξανά το λιανεμπόριο στη χώρα, με αυστηρούς κανόνες.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε κατά τη χθεσινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας, από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Νίκο Χαρδαλιά, τα καταστήματα -με εξαίρεση προς το παρόν τα εμπορικά κέντρα- θα ανοίξουν τις πύλες τους με τη μέθοδο του click in shop και του click away.

Σημειώνεται δε, πως οι πολίτες για να μεταβούν στο κατάστημα που έχουν κλείσει το ραντεβού τους, θα πρέπει να στέλνουν SMS στο νέο κωδικό 13032, μόνο μία φορά την ημέρα και οι αγορές θα έχουν χρονική διάρκεια έως τρεις ώρες. Εντός του καταστήματος θα επιτρέπεται ένας πελάτης ανά 25 τ.μ. με μέγιστο όριο 20 ατόμων κατά περίπτωση.

Όσον αφορά στα σούπερ μάρκετ, απελευθερώνονται και οι πωλήσεις των προϊόντων που είχαν “παγώσει” λόγω του κλεισίματος του λιανεμπορίου.

Πώς θα κλείνουμε το ραντεβού στα καταστήματα

Διευκρινίσεις για τους νέους κανόνες του λιανεμπορίου, έδωσαν σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Αδωνις Γεωργιάδης, αλλά και ο Γ.Γ. Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως “όταν κλείνεις ραντεβού θα πρέπει να έχεις απαντητικό sms ή mail από το κατάστημα, ως επιβεβαίωση για το ραντεβού, ώστε να μπορεί να γίνει ο έλεγχος, ενώ δεν θα μπορείς να στείλεις δεύτερο sms για ψώνια, μέσα στην ημέρα”.

Ο κ. Γεωργιάδης εξήγησε ότι “αυτό ισχύει για όλες τις περιοχές που είναι σε ‘βαθύ κόκκινο’. Το 13032 έχει φτιαχτεί για τη λιανική πώληση. Αντιλαμβανόμαστε ότι το λιανικό εμπόριο αντιμετώπιζε πολύ μεγάλη πίεση μετά από τόσο καιρό που ήταν κλειστό. Το άνοιγμα αφορά σε όλα τα καταστήματα, εκτός από αυτά σε mall και τα πολυκαταστήματα. Εάν η πρώτη εβδομάδα εξελιχθεί καλά, θα μπορούσαν να ανοίξουν και αυτά την επόμενη εβδομάδα”.

Ο κ. Σταμπουλίδης, από την πλευρά του, είπε πως “για ψώνια επιτρέπονται διαδημοτικές μετακινήσεις τις καθημερινές, πάντοτε με κλείσιμο ραντεβού τηλεφωνικά ή διαδικτυακά”. Ανέφερε όμως, τι δεν πρέπει να ξεχνάμε να παίρνουμε στα ραντεβού. “Χρειάζεται ταυτότητα, ή διαβατήριο”, τόνισε. “Στην επιλογή του click away πληρώνουμε με κάρτα, όχι με μετρητά”, πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ