Πώς να κάνετε το πρωινό ξύπνημα παιχνίδι

ROLOI YPNOS

ROLOI YPNOSΥπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν μπορούν με τίποτα το πρωινό ξύπνημα. Ο ήχος από το ξυπνητήρι είναι σκέτος εφιάλτης και με μεγάλη δυσκολία καταφέρνουν τελικά να αποχωριστούν το κρεβάτι τους.

Για όλα όμως υπάρχει λύση, ακόμα και αν το ξενύχτι για εσάς έχει γίνει ρουτίνα. Το κλειδί είναι να αναγκάσουμε το σώμα μας να κοιμηθεί καλά το βράδυ, ώστε να ξυπνήσουμε ανανεωμένοι την επόμενη ημέρα.

1. Διαβάστε ένα βιβλίο ή περιοδικό

Πριν κοιμηθείτε, χαλαρώστε διαβάζοντας ένα βιβλίο

2. Μην πιείτε αλκοόλ πριν κοιμηθείτε ή μη φάτε

Αν φάτε και πέσετε αμέσως για ύπνο ή πιείτε αλκοόλ, αυτό μπορεί να σας προκαλέσει καούρα και λόξιγκα, με αποτέλεσμα να έχετε ανήσυχο ύπνο.

3. Τοποθετείστε το κινητό ή το tablet σας μακριά

Το φως που εκπέμπουν οι συσκευές αυτές, ειδοποιούν κατά κάποιο τρόπο τον οργανισμό σας πως έχει ξημερώσει. Έτσι, παύει να παράγει ο οργανισμός σας μελατονίνη, μια ουσία που είναι απαραίτητη για να ξεκουράσει τον οργανισμό σας.

4. Φτιάξτε ένα καλό πρωινό

Ένα καλό πρωινό θα σας βοηθήσει αν πάρετε ενέργεια και να έχετε μια δημιουργική μέρα.

5. Πιείτε ένα ποτήρι νερό

Ένα ποτήρι νερό μόλις ξυπνήσετε θα σας βοηθήσει να αναπληρώσετε τα υγρά που χάσατε κατά τη διάρκεια του ύπνου.

6. Εξασκηθείτε

Αν κάνετε μερικές ασκήσεις πριν σηκωθείτε, όπως γιόγκα, θα σας βοηθήσει ώστε να ενεργοποιηθεί πιο εύκολα και γρήγορα ο οργανισμός σας.

7. Εκτεθείτε στον ήλιο

Ο ήλιος σταματάει την παραγωγή μελατονίνης. Έτσι ο οργανισμός σας θα αρχίσει να προετοιμάζεται για την παραγωγή της για το βράδυ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ