Πώς ανοίγουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία

apolimantiko sxoleia

Στις 11 Ιανουαρίου ανοίγουν τα σχολεία και πρώτα τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία ενώ η τηλεκπαίδευση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια ξεκινά από τις 8 Ιανουαρίου.

Οι προετοιμασίες είναι πυρετώδεις για το άνοιγμα των σχολείων και η επιστροφή των μαθητών στα θρανία θα γίνει με πολύ αυστηρούς κανόνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως ανέφερε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Η επιστροφή στα σχολεία θα γίνει με περισσότερα προληπτικά μέτρα, με ένα από αυτά, που αποτελεί και προτεραιότητα του υπουργείου Παιδείας, να είναι ο εμβολιασμός των καθηγητών.

Όπως τόνισε η Νίκη Κεραμέως, θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα όπου οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν να ζητούν να εμβολιαστούν, μέτρο που θα είναι προληπτικό, όπως σημειώνεται από το υπουργείο Παιδείας. Οι εκπαιδευτικοί θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού πριν από τον γενικό πληθυσμό αλλά προτεραιότητα θα έχουν όσοι εκπαιδευτικοί έχουν υποκείμενα νοσήματα. Η πλατφόρμα θα είναι ανοιχτή και για τους μαθητές του Λυκείου, οι οποίοι θα μπορούν να κάνουν τεστ για τον κορονοϊό, αν θέλουν.

Σχολεία: Προσέλευση τμηματικά για αποφυγή συνωστισμού

Οσον αφορά την προσέλευση στα σχολεία, αυτή θα γίνεται τμηματικά, καθώς θα υπάρχει πρόβλεψη για διαφορετική ώρα άφιξης και αποχώρησης των μαθητών στα σχολεία, προκειμένου να αποτραπεί ο συνωστισμός που ενδεχομένως δημιουργηθεί αφού τα παιδιά συνοδεύονται από τους γονείς τους.

Όπως σημειώνει το υπουργείο Παιδείας, θα υπάρχει πλέον η πρόβλεψη για διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης ανά ομάδες τμημάτων, όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών). Επιπλέον, θα χρησιμοποιούνται περισσότερες από μία είσοδοι στα σχολεία, όπου αυτές υπάρχουν.

Επίσης, σε ισχύ είναι όλα τα ήδη ληφθέντα μέτρα πρόληψης και οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. Πιο συγκεκριμένα:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους

χρήση αντισηπτικών

σχολαστικοί καθαρισμοί

μέτρα για προσαρμοσμένη λειτουργία κυλικείων, εργαστήρια πληροφορικής, μουσικά όργανα κ.ά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ