Πορεία διαμαρτυρίας από τους εργαζόμενους

HGOYMENITSA_ERGAΚλιμακώθηκαν και στην Ηγουμενίτσα οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενάντια στα μέτρα της διαθεσιμότητας που προωθεί η Κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Ηγουμενίτσας, στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, εκπρόσωποι άλλων φορέων και φοιτητές πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας.

Οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται την Παρασκευή ενώ είναι άγνωστο πως θα πορευθούν τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων τη νέα εβδομάδα. Πάντως δεν φαίνεται εύκολη η αποκλιμάκωση της έντασης, για όσο το Υπουργείο Εσωτερικών επιμένει στην εφαρμογή του μέτρου της διαθεσιμότητας.

«Επιχειρείται η επιβολή ενός κλίματος ανθρωποφαγίας και κοινωνικού αυτοματισμού με τους δημοσίους υπαλλήλους τώρα στο στόχαστρο, δηλώνουμε ότι παρά τις ελλείψεις, τις αδυναμίες, τα λάθη και τις παραλείψεις στο Δημόσιο, που και εμείς παλεύουμε να τα βελτιώσουμε, το πολιτικό σύστημα ήταν εκείνο που χρόνια τώρα με όλες τις κυβερνήσεις, εξέθρεψε αυτό το γραφειοκρατικό και πελατειακό σύστημα, εκμεταλλευόμενο την ανάγκη συνανθρώπων μας για δουλειά. Σε κάθε περίπτωση αν προστεθούν άλλοι 150.000 άνεργοι στο 1,5 εκ. ανέργων, από αυτό δεν θα ωφεληθεί ο ελληνικός λαός.

Τουναντίον, η ανεργία θα αυξηθεί κι άλλο και στο ιδιωτικό τομέα. Οι Σύλλογοί μας, εκτιμώντας τις δυσκολίες και σεβόμενοι τις ανάγκες των πολιτών, αποφάσισαν, παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε Κατάληψη, να εξυπηρετούνται περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε» τονίζεται στο ψήφισμα των του Συλλόγου Εργαζομένων της Περιφερειακής Ενότητας Θεσπρωτίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ