«Πολύχρωμη Μικρά Ασία» στο Γεφύρι της Άρτας

gefiri tis artas (1)

«Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός» είναι ο κύκλος εκδηλώσεων που οργανώνει το Υπουργείο Πολιτισμού.

Σειρά εκδηλώσεων θα γίνει και στην Ήπειρο με μία από αυτές, την «Πολύχρωμη Μικρά Ασία» να φιλοξενείται στις 19 και 20 Ιουλίου στο Γεφύρι της Άρτας.

Τρεις αφηγητές θα κάνουν ένα ταξίδι στην πολυπολιτισμική Μικρά Ασία παρουσιάζοντας εικόνες σε τρεις ενότητες. Πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την Καταστροφή.

Μια διακειμενική παράσταση εμπνευσμένη από ιστορικά γεγονότα, από τα Ματωμένα χώματατης Διδώς Σωτηρίου και τον Χαμένο παράδεισο – Σμύρνη 1922του Γκάιλς Μίλτον, καθώς και από μύθους και καταγραφές. Μνήμες και μαρτυρίες πραγματικών προσώπων που έζησαν στη Μικρά Ασία ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο της Σμύρνης, εκεί όπου η Ανατολή και η Δύση συνυπάρχουν αρμονικά. Αλλά και στη μετέπειτα τραγωδία. Της Καταστροφής και του διωγμού. Μελωδίες καθώς και ζωντανή μουσική, τραγούδια, κεράσματα του τόπου, συναισθήματα χαράς και πόνου δημιουργούν τον καμβά της μικρασιατικής ιστορίας.

Με εργαλείο τη φαντασία δημιουργείται μια ιστορία για όλη την οικογένεια. Μια φιλειρηνική γιορτή για να γνωρίσουμε τη Σμύρνη και τον μικρασιατικό πολιτισμό.

Συντελεστές

Σύνθεση, απόδοση κειμένων: Ομάδα Ονειρόδραμα

Επιμέλεια κειμένων:Νάγια Παπαπάνου

Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαλαζάρου

Σκηνικά, κοστούμια: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης

Μουσική: Πάνος Δοκομόπουλος

Φωτογραφίες: Λευτέρης Καλογιός

Επικοινωνία: Ευαγγελία Σκρομπόλα

Παιδοψυχολόγος: Στέλλα Μουδάτσου

Τραγούδι: Σοφία Ψούχλου, ΖωήΨούχλου

Ηθοποιοί: Γιώργος Μενεδιάτης, Χριστίνα Μουδάτσου, Βασίλης Παπαλαζάρου

Συμμετέχει ηΟρχήστρα του Ωδείου Άρτας

ΑΜΚΕ:ΜΗΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ