Πολύ φασαρία για το τίποτα με τους εισακτέους

PANELLADIKESΠολύ φασαρία για το τίποτα φαίνεται ότι γίνεται με αφορμή την πρόταση των Πανεπιστημίων για τον αριθμό εισακτέων κατά τη νέα ακαδημαική χρονιά. Κι αυτό γιατί πρόκειται για μία διαδικασία που γίνεται κάθε χρόνο. Με την διαφορά ότι την πρόταση αυτή το Υπουργείο Παιδείας δεν την ελάμβανε ποτέ υπόψιν του.

Το ίδιο ακριβώς λοιπόν συνέβη και φέτος. Το Υπουργείο Παιδείας απέστειλε στις αρχές Φεβρουαρίου σχετική εγκύκλιο.

Οι απαντήσεις για τον αριθμό των εισακτέων δόθηκαν από τις Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων και όχι από τις διοικήσεις των ΑΕΙ και των ΤΕΙ, αφού δεν πρόκειται για δική τους αρμοδιότητα.

Για να γίνει πιο σαφές αρκεί να αναφερθεί ότι πέρυσι οι Γενικές Συνελεύσεις των 14 Τμημάτων του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων είχαν ζητήσει 1842 φοιτητές. Τελικά είχαν εισαχθεί 2700, δηλαδή περίπου χίλιοι παραπάνω.

Φέτος οι Γενικές Συνελεύσεις ζητούν την εισαγωγή 1850 φοιτητών σε όλα τα τμήματα. Η απόφαση του Υπουργείου για τον αριθμό που τελικά που θα εισαχθεί αναμένεται στα τέλη Απριλίου.

Βέβαια φέτος το περιβάλλον στην Ανώτατη Εκπαίδευση έχει γίνει εξαιρετικά ασφυκτικό, λόγω της οικονομικής κατάστασης. Οι πόροι στα Πανεπιστήμια έχουν περικοπεί κατά 50% με αποτέλεσμα να απειλείται η ποιότητα των σπουδών.

Αυτό το στοιχείο έλαβαν υπόψιν τους οι Γενικές Συνελεύσεις των Τμημάτων και ζητούν μείωση ανάλογη της παρισινής, που τελικά δεν είχε γίνει, για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Το βέβαιο είναι ότι φέτος θα μειωθεί σημαντικά ο αριθμός των εισακτέων στις αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές, κατ’ εντολήν της τρόικας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ