Πολύ… φασαρία για το τίποτα… Ένα παλιό σχέδιο που δεν είναι δεσμευτικό!

Ένα σχέδιο επί χάρτου… που είχε παρουσιαστεί στα Γιάννινα πριν από έναν χρόνο περίπου, κάνει από το πρωί τον γύρο του διαδικτύου και μάλιστα με βαρύγδουπους τίτλους… Πρόκειται για την ανάπλαση της παραλίμνιας περιοχής, που παρουσιάζεται ως κάτι καινούριο και μεγάλο, πλην όμως δεν είναι τίποτα περισσότερο από τις γενικές αρχές του σχεδιασμού που έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Urbact και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δεσμευτική πρόταση για την ανάπλαση.

Άλλωστε για να προχωρήσει το συγκεκριμένο έργο, που αποτελεί έναν μεγαλόπνοο σχεδιασμό της παρούσας Δημοτικής Αρχής θα πρέπει να ξεπεραστούν υπαρκτά εμπόδια που προκύπτουν από την οριοθέτηση της λίμνης και την εμπλοκή της Κτηματικής.

Το γεγονός πάντως ότι αφενός δεν πρόκειται για κάτι καινούριο και αφετέρου δεν πρόκειται για μία δεσμευτική μελέτη, το διευκρινίζει η ίδια η Δημοτική Αρχή.

Μετά τα δημοσιεύματα ο Δήμος με ανακοίνωσή του, βάζει τα πράγματα στην σωστή διάσταση.

Αναλυτικά αναφέρει:

Τα σχέδια του αρχιτεκτονικού γραφείου MAKRIDIS ASSOCIATES που παρουσιάζονται στα δημοσιεύματα αφορούν την πρόταση που κατέθεσε το συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό γραφείο στο πλαίσιο της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας URBACT III για το έργο Resilient Europe στο οποίο ο Δήμος Ιωαννιτών και οι υπόλοιποι εταίροι στοχεύουν στην εκπόνηση ενός προγραμματικού σχεδίου για την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των πόλεων (Resilient Cities).

Στόχος του δήμου Ιωαννιτών να οριοθετηθούν οι γενικές αρχές του σχεδιασμού της ανάπλασης του αστικού παραλίμνιου μετώπου με σκοπό την ενθάρρυνση της βιώσιμης κινητικότητας, την εφαρμογή πράσινων λύσεων, τη χρήση φιλικών υλικών και το «άνοιγμα» της λίμνης προς την πόλη και τους πολίτες.

Το σχέδιο που παρουσιάζεται στα δημοσιεύματα δεν αποτελεί μια δεσμευτική πρόταση, παρόλα αυτά είναι η πρώτη σοβαρή κίνηση προς την κατεύθυνση της ανάπλασης του αστικού παραλιμνίου μετώπου και έχει παρουσιαστεί ήδη δημόσια σε εκδήλωση στα Γιάννενα το 2017.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ