Πόλωση στα άκρα….

KAPLES_2012 Σκληρή αντιπαράθεση ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ στη μάχη της ψήφου…

Ημέρες σφοδρής σύγκρουσης, με πρωταγωνιστές τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι όσες απομένουν μέχρι την στιγμή που θα πέσει η προεκλογική αυλαία.

Η αντιπαράθεση τις τελευταίες ώρες είναι δείγμα της ακραίας πόλωσης που θα κυριαρχήσει αυτή την εβδομάδα στη μάχη της ψήφου.

Στην πολιτική σκηνή Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, Σαμαράς και Τσίπρας είναι οι πρωταγωνιστές, λίγο πριν τις κάλπες, με τα υπόλοιπα κόμματα να δείχνουν ότι δεν μπορούν να παρακολουθήσουν αυτή την σύγκρουση, η οποία λαμβάνει χαρακτηριστικά που παραπέμπουν στην εποχή της πλήρους επικράτησης του δικομματισμού.

Κι αυτό συμβαίνει όταν ο δικομματισμός -ο παραδοσιακός- βγήκε βαθιά λαβωμένος από την κάλπη της 6ης Μαΐου.

Δριμύτατη επίθεση κατά της ΝΔ για την επικοινωνιακή της πολιτική, εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης σε ενημερωτική συνάντηση με τους δημοσιογράφους, τονίζοντας ότι ο Αντώνης Σαμαράς και το κόμμα του οδηγούνται, μέσα από λάσπη και ψεύδη, στα όρια της γελοιότητας και την απαξίωση της δημόσιας ζωής στη χώρα. Παράλληλα, ο κ. Σκουρλέτης χαρακτήρισε μείζον το θέμα της κάθαρσης του δημόσιου βίου και την παράλληλη αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής.

«Με τις πολιτικές του, ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε τριτοκοσμική χώρα», απαντά σε δήλωσή του σχετικά με τα όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

«Όταν ο κ. Τσίπρας υπόσχεται ταξιδιωτικά έγγραφα, είναι προφανές ότι αναφέρεται σε λαθρομετανάστες τους οποίους, όχι μόνο θέλει να νομιμοποιήσει, αλλά και να τους δώσει και επιδόματα… ανεργίας. Και όταν μιλά για πρόσκληση στις οικογένειες μεταναστών, τους οποίους ο ίδιος θα νομιμοποιήσει είναι, και πάλι, ξεκάθαρο πως αναφέρεται σε παράνομους.

Άλλωστε – όπως και οι ίδιοι παραδέχονται – για τους νόμιμους μετανάστες και τις οικογένειές τους, υπάρχει – από το 2005 – σχετικός νόμος», τόνισε ο κ. Μιχελάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ