Πολλές και διάσπαρτες εστίες κορωνοϊού στα Γιάννινα

septemvrios koronoios

Σε σταθερά υψηλά επίπεδα είναι τα κρούσματα που επιβεβαιώνονται τις τελευταίες ημέρες στο Νομό Ιωαννίνων.

Παρότι ο Δήμος Ιωαννιτών βρίσκεται στο βαθύ κόκκινο, δηλαδή στο επίπεδο πολύ αυξημένου κινδύνου εδώ και δύο βδομάδες περίπου, δεν καταγράφονται σημάδια αποκλιμάκωσης της πανδημίας.

Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης σε δηλώσεις που έκανε σημείωσε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν εξαντλητική ιχνηλάτηση προκειμένου να αποτραπούν νέες εστίες στην περιοχή.

Αναγνώρισε ότι η κατάσταση παραμένει δύσκολη και απαιτεί τήρηση των μέτρων και συνεχή παρακολούθηση.

«Ειδικά στο Νομό Ιωαννίνων τα πράγματα είναι δύσκολα. Από την διεξοδική ιχνηλάτηση που διενεργούμε προσπαθούσε να περιορίσουμε τις εστίες. Έχουμε πολλές και διάσπαρτες και φαίνεται ότι τις ημέρες της Αποκριάς κάποιοι δεν σεβάστηκαν τα μέτρα. Χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση και μεγάλος αγώνας για να μπορέσουμε να πάμε καλύτερα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης.

Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ από την πλευρά του σημείωσε ότι οι τελευταίες ημέρες είναι δύσκολες και ήδη καταγράφεται πίεση στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Χρειάζεται μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση. Πιστεύω ότι βρισκόμαστε στο τέλος και το τέλος αυτός είναι δύσκολο. Με την επιτάχυνση του εμβολιασμού, την αυστηρή τήρηση των μέτρων και την βελτίωση του καιρού θα έχουμε διέξοδο από την υγειονομική κρίση. Ωστόσο χρειάζεται να τηρούμε όλοι τα μέτρα με μεγάλη προσοχή», τόνισε ο δήμαρχος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ