Η 1η Πολιτιστική Συνάντηση για τη Μεγάλη Γότιστα

gotista

gotista

Το παρελθόν του χωριού, η ιστορία, η λαογραφία, τα μνημεία και οι άνθρωποί του θα παρουσιαστούν στην 1η Πολιτιστική Συνάντηση Μεγάλης Γότιστας Δήμου Μετσόβου, η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Πέμπτη, 13 Αυγούστου και ώρα 7 μ.μ., με διοργανωτή τον Σύλλογο Γυναικών Γότιστας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, που θα φιλοξενηθεί στην πλακόστρωτη πλατεία του χωριού, θα παρουσιαστεί διαδραστική έκθεση από το Σύλλογο Γυναικών με θέμα «Η επεξεργασία του μαλλιού στην παραδοσιακή κοινωνία» και από τις 7.30 μ.μ. θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί και ομιλίες, ενώ θα υπάρξει μπουφές με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.

Πιο συγκεκριμένα, θα μιλήσουν κατά σειρά οι: Βασιλική Καραπάνου, φοιτήτρια Α.Π.Θ. με θέμα «Γενικά χαρακτηριστικά, Διαχρονικά στοιχεία πληθυσμού, Γεωγραφία του τόπου». Κων/νος Καρανάτσης, επίκ. Καθηγητής Τμήματος Οικονομικών Επιστημών Παν/μίου Ιωαννίνων με θέμα «Η Γότιστα μέσα από τους περιηγητές». Δημήτριος Ζώης, εκπαιδευτικός – πρ. Αντιδήμαρχος Ιωαννίνων με θέμα «Η Μεγάλη Γότιστα στο χώρο και στον χρόνο». Αγαθοκλής Τσατσούλης, Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Παν/μίου Ιωαννίνων με θέμα «Σύγχρονος τρόπος ζωής και συνέπειες στην υγεία». Ιωάννης Τσατσούλης, ιδιωτικός Υπάλληλος με θέμα «Τα μνημεία και οι εκκλησίες της Γότιστας».

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο Γεώργιος Γκατζιάνης, Μηχανολόγος Μηχανικός.
{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ