Πολιτικός σεισμός με τις υποκλοπές

maksimou

Πολιτικός σεισμός έχει προκληθεί από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής με τις ηχηρές παραιτήσεις του Γενικού Γραμματέα και ανεψιού του Πρωθυπουργού Γρηγόρη Δημητριάδη και του Διοικητή της ΕΥΠ.

Η χώρα έχει περιέλθει σε ένα διάστημα που θυμίζει άλλες εποχές, με πολλά και σοβαρά ερωτήματα να μένουν προς το παρόν αναπάντητα.

Οι παραιτήσεις ήρθαν μετά από σειρά αποκαλύψεων κι αφού τις προηγούμενες ημέρες υπήρξαν διαψεύσεις από κυβερνητικά στελέχη και το πρωθυπουργικό περιβάλλον.

Ήδη από πολλές πλευρές των κομμάτων της αντιπολίτευσης μπαίνει επιτακτικά το αίτημα για παραίτηση της κυβέρνησης και προσφυγή της χώρας στις κάλπες. Από το Μαξίμου διαρρέεται για μία ακόμη φορά ότι δεν εξετάζεται πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, ωστόσο είναι ένα από τα σενάρια που παραμένουν ανοιχτά.

Το δεύτερο είναι αυτό του δομικού ανασχηματισμού μέσα στις επόμενες ημέρες.

Στο αίτημα του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής απάντησε θετικά με δήλωσή του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

Επιπλέον, θετικά απάντησε και στο αίτημα του ΠΑΣΟΚ, που με άτυπη ενημέρωση ζήτησε εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.

«Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημερώσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.

Το θέμα των υποκλοπών πάντως απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με εκτενή ρεπορτάζ και ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ