Πολιτική θύελλα για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων

politexneio_0

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην αντιπολίτευση η απόφαση για απαγόρευση στις συναθροίσεις άνω των 4 ατόμων.

Όλα αυτά ενώ κλιμακώνονται οι διαφωνίες και οι καταγγελίες από πλευράς κομμάτων για τις εξαγγελίες κυβερνητικών στελεχών πως δε θα επιτραπεί σε κανέναν να διαδηλώσει για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

ΚΚΕ: Μνημείο αυταρχισμού η απαγόρευση των συναθροίσεων

«Η κυβερνητική απαγόρευση συναθροίσεων για πάνω από 4 άτομα “καθ’ άπασαν την επικράτειαν”, όχι μόνο αποτελεί ένα ακόμη μνημείο αυταρχισμού, πέρα από οποιονδήποτε υγειονομικό κανόνα, αλλά επιβεβαιώνει και την πρόθεση της κυβέρνησης να εκμεταλλευτεί, μόνο ως πρόσχημα, την πανδημία για να περάσει τον αντιδραστικό της σχεδιασμό, στην υπηρεσία της στυγνής δικτατορίας των μονοπωλίων» επισημαίνει το ΚΚΕ σε σχόλιό του.

«Αυτές οι απαγορεύσεις θα ακυρωθούν στην πράξη από το οργανωμένο λαϊκό κίνημα, που ξέρει και να παλεύει και να τηρεί όλα τα μέτρα προστασίας, πολύ καλύτερα από την κυβέρνηση και τους κατασταλτικούς της μηχανισμούς» υπογραμμίζει, καταλήγοντας, το σχόλιο του κόμματος.

ΣΥΡΙΖΑ: Θυμίζει χούντα

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είναι φέτος στο Πολυτεχνείο για να καταθέσει στεφάνι, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

Σε αυτή τονίζει πως δε γίνεται να κάνει κάτι τέτοιο σε ένα αστυνομοκρατούμενο πολυτεχνείο, και θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο ΕΑΤ – ΕΣΑ.

Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει την Δευτέρα (16.11.2020) επικοινωνία με αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης

Ο τομεράρχης ΄Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Σπίρτζης σχολιάσε την αστυνομική απόφαση λέγοντας πως “για  να κρύψουν τις τεράστιες ευθύνες τους για την υγειονομική και οικονομική κρίση, τρομοκρατούν και πάλι. Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα άλλο από το να… «καμαρώσουμε» μερικά από τα έργα του επιτελικού αστυνομικού κράτους της κυβέρνησης Μητσοτάκη”.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη στον OPEN, αρχικά συμφώνησε ότι λόγω της πανδημίας δεν μπορεί εφέτος “να γίνουν οι πορείες του Πολυτεχνείου”,  ωστόσο ανέφερε πως “θα έπρεπε η κυβέρνηση να είχε κάνει διάλογο με τους φορείς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης” που διοργανώνουν την πορεία, καθώς όπως σημείωσε ” αυτή δεν είναι μια εκδήλωση που διοργανώνεται από το κράτος, όπως οι εθνικοί επέτειοι αλλά από φορείς”. Μιλώντας για την αστυνομική απαγόρευση είπε ότι αυτή “θυμίζει τον χουντικό Ζαγοριανάκο, του “αποφασίζομεν και διατάσσουμε” και αυτό είναι απαράδεκτο”.

ΜέΡΑ 25: Ολομέτωπη επίθεση στη Δημοκρατία

«Η απαγόρευση της συμβολικής διαμαρτυρίας ακόμα και σε ολιγομελείς ομάδες βουλευτών – και μάλιστα με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας – συνιστά ολομέτωπη επίθεση της κυβέρνησης στη Δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα», τονίζει σε σημερινή ανακοίνωσή του το ΜέΡΑ 25. 

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι η κυβέρνηση «διολισθαίνει συνειδητά, υπό την κάλυψη της πανδημίας, σε αντιδημοκρατικές πρακτικές που, πρώτον, απονομιμοποιούν στη συνείδηση δημοκρατών τα μέτρα προφύλαξης κατά του θανατηφόρου ιού, και, δεύτερον, προδιαγράφουν μονιμοποίηση της περιστολής των πολιτικών δικαιωμάτων».

Το ΜέΡΑ 25 εκτιμά ότι «ο κίνδυνος τόσο για την Δημοκρατία όσο για την δυνατότητα της κοινωνίας να παραμείνει ενωμένη εναντίον της πανδημίας υπονομεύεται από τον αυταρχισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ