«Πολίτες για την Ανατροπή»… Μόνοι ή με συνεργασίες;

polites-gia-tin-anatropi1

Μόνοι ή με συνεργασίες; Το ερώτημα που επιχειρεί να απαντήσει επί τρεις μήνες ο τοπικός ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ακόμη και όπως δείχνουν τα πράγματα θα εξακολουθεί να βασανίζει στελέχη και μέλη και τις πρώτες μέρες του νέου έτους. Η ολομέλεια της παράταξης «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» ξεκίνησε την Κυριακή με παρόντα δεκάδες μέλη, στελέχη του κόμματος όπως και τους τέσσερις βουλευτές στο Νομό Ιωαννίνων. Η συζήτηση που γίνεται είναι διεξοδική, οι προβληματισμοί πολλοί, οι απόψεις ακόμη περισσότερες και οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο τάσεων που έχουν συγκροτηθεί αναπόφευκτες…

Οι «Πολίτες για την Ανατροπή» δεν αποκλείουν διεύρυνση της παράταξης, όμως θέτουν όρους. Στην διαδικασία της Κυριακής άλλωστε παρουσίασαν αναλυτικά τις προγραμματικές τους θέσεις θέλοντας έτσι να στείλουν ξεκάθαρο μήνυμα πως οποιαδήποτε σύγκλιση θα πρέπει να είναι πάνω σε αυτές.

«Με σαφείς θέσεις θα κατεβούμε προς την κοινωνία… Με προγραμματικές θέσεις προχωρούμε προς την κοινωνία», τόνισε ο Βλάσης Παπαχρήστος, ο οποίος ανέλυσε τον άξονα του προγράμματος της παράταξης.

Ο επικεφαλής της Λάζαρος Νάτσης, υπερασπίστηκε και τον ρόλο του αλλά και το έργο της παράταξης στο Δήμο Ιωαννιτών.

Στην τοποθέτησή του περιέγραψε αναλυτικά το τοπίο που διαμορφώνεται με τρεις παρατάξεις που κινούνται στον κεντροδεξιό χώρο και άσκησε κριτική στην Δημοτική Αρχή αλλά και στον Μωυσή Ελισάφ.

«Μαέστρο που τον διευθύνει η ορχήστρα» χαρακτήρισε τον Δήμαρχο Θωμά Μπέγκα ενώ επιτέθηκε κυρίως στον Πρόεδρο του ΟΚΠΑΠΑ και στον αντιδήμαρχο Προγραμματισμού.

«Πολλά τα  παραδείγματα και από άλλους αντιδημάρχους  και στο κέντρο ο Δήμαρχος να απλώνει τις φτερούγες του προστατευτικά  να προσπαθεί να ισορροπήσει, να συγκρατήσει τις πασοκικές κορώνες και να αναδείξει το έργο του ως προϊόν καλής δουλειάς και προετοιμασίας,  που έγινε αποδεκτό από την κυβέρνηση. Μαέστρος που τον διευθύνει η ορχήστρα», είπε χαρακτηριστικά ο Λάζαρος Νάτσης.

Με εξ ίσου αιχμηρό τρόπο αναφέρθηκε και στον Μωυσή Ελισάφ, υποστηρίζοντας ότι τρεις μήνες μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του δεν έχει συγκληθεί κανένα σώμα και δεν έχουν γίνει γνωστά τα πρόσωπα της παράταξης.

«Διακρίνεται δε από μια αντιδεοντολογική πρακτική φτάνοντας στο σημείο να  καλεί μέλη της παράταξής μας να συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο.

Αυτό είναι κάτι που προσωπικά με ενοχλεί για να μη πω κάτι άλλο και έχει στοιχεία αλαζονείας και υπερβολικής αυτοπεποίθησης.

Με αναγκάζει να δηλώσω εκ μέρους σας ότι δεν είμαστε αναλώσιμοι», ανέφερε.

Ο Λάζαρος Νάτσης δεν πήρε σαφή και ξεκάθαρη θέση υπέρ της αυτόνομης καθόδου ή μη, ωστόσο διαφάνηκε ότι τάσσεται υπέρ του πρώτου. Ενδεικτικός ήταν ο επίλογος της ομιλίας του.

«Δώσαμε τη δική μας απάντηση σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο ανοίξαμε το δρόμο για την ανατροπή  αναγκάσαμε τις δυνάμεις της συντήρησης να αναδιπλωθούν και επί τέσσερα χρόνια να ουρλιάζουν μη μπορώντας να αποδεχτούν αυτό που συνέβη. Αυτή τη φορά ας τους κάνουμε να βουβαθούν!!!».

Στην ολομέλεια τοποθετήθηκαν μέλη και στελέχη του κόμματος καθώς και οι βουλευτές. Οι τρεις εξ αυτών, Μερόπη Τζούφη, Χρήστος Μαντάς και Γιάννης Στέφος ταυτίζονται με την ιδέα των συνεργασιών ενώ ο Γιάννης Καραγιάννης τάσσεται υπέρ της αυτόνομης καθόδου. Οι διεργασίες φαίνεται ότι θα έχουν και συνέχεια τις επόμενες ημέρες και ίσως αποφάσεις να υπάρξουν στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Γενάρη.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ