Πολίτες για την Ανατροπή: Καταδικάζει τα περί «λαθρομεταναστών»

dimotiko s

Τις εκφράσεις Δημοτικού Συμβούλου της παράταξης «Ιωάννινα 2023» ο οποίος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αναφερόμενος σε πρόσφυγες, μετανάστες και Ρομά, χρησιμοποίησε την έκφραση «λαθρομετανάστες» καταδικάζει με ανακοίνωσή της η παράταξη «Γιάννενα- Πολίτες για την Ανατροπή».

Η συγκεκριμένη έκφραση είχε προκαλέσει ένταση στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων και αντιδράσεις από το σύνολο των παρατάξεων.

«Ήταν μία έκφραση που δεν έπρεπε να ακουστεί σε ένα δημοκρατικό δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για ευάλωτες κοινωνικές ομάδες που έχουν ανάγκη την βοήθειά μας. Ειπώθηκε ότι πρόκειται για προσωπικές του απόψεις αλλά διαπιστώνω την αμηχανία της παράταξής του. Πρόκειται για ακραίες απόψεις τις οποίες το σώμα τις αποδοκιμάζει», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος.

Η παράταξη «Γιάννενα Πολίτες για την Ανατροπή» στην ανακοίνωσή της αναφέρει:

Καμία απολύτως έκπληξη δεν αποτέλεσε για την παράταξή μας τόσο η τοποθέτηση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης Ιωάννινα 2023, της παράταξης που υποστηρίχτηκε επίσημα από την ΝΔ, όσο κ η αμήχανη μεν, κάλυψη δε, της ίδιας της παράταξής του εντός του δημοτικού συμβουλίου.

Τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας παίζουν στις ίδιες παιδικές χαρές με την Σιάπκα, την Λάουρα, τον Αλία και πηγαίνουνε στα ίδια σχολεία. Στην παράταξή μας είχαμε υποψηφίους Ρομά συμπολίτες μας και διεκδικούμε δικαίωμα ψήφου για όλους και όλες τους κατοίκους της πόλης, από όπου και αν κατάγονται από όπου και αν ήρθαν, ότι χρώμα και αν έχουν, σε όποιο Θεό και αν πιστεύουν.

Λαθραίες ανθρώπινες ψυχές υπάρχουν μόνο σε άρρωστα μυαλά. Είναι οι ίδιοι που υποστήριζαν πως δεν είναι δημοκρατικός ο αποκλεισμός της χρυσής αυγής από τα ΜΜΕ για να δικαιολογήσουν ότι είναι δημοκρατικό να μιλούν για “λαθροεισβολείς”.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την όλη τοποθέτηση και στάση του δημοτικού συμβούλου και της ίδιας της παράταξης Ιωάννινα 2023. Οι δημοκρατικές δυνάμεις του δημοτικού συμβουλίου οφείλουν όλες δημόσια να καταδικάσουν την οποιαδήποτε μισαλλόδοξη και ρατσιστική άποψη εκπορεύεται από τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου αλλά και όσους δια της σιωπής τους χαϊδεύουν το ακροδεξιό τους “πελατολόγιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ