«Πολίτες για την Ανατροπή» για την σύμπραξη

Την σύμπραξη παρατάξεων και ανεξάρτητων συμβούλων στο Δήμο Ιωαννιτών σχολιάζει η παράταξη «Πολίτες για την Ανατροπή» του Λάζαρου Νάτση, τονίζοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να κατατεθεί το κοινό πρόγραμμα για το οποίο προέκυψε η σύγκλιση.

«Αυτό  απαιτούν η διαφάνεια και η δημοκρατική λειτουργία», σημειώνει.

Υποστηρίζει ότι σε αυτή την πρώτη φάση δεν έλειψαν οι υποχωρήσεις από διακηρυγμένες αρχές και τονίζει:

«Δεν έλειψαν βέβαια σε αυτή την πρώτη φάση «οι υποχωρήσεις από διακηρυγμένες αρχές». Οι καταγγελίες κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι τα στελέχη της ενδιαφέρονταν μόνο για τις θέσεις και τους μισθούς, βρήκαν θέση και στην νέα εποχή με την «μεταγραφή» συμβούλων από άλλη παράταξη.

Η διακηρυγμένη αρχή ότι προοδευτικό είναι ό,τι συμφέρει τους δημότες, έγινε «μαύρη γάτα – άσπρη γάτα, δεν έχει σημασία, αρκεί να πιάνει ποντίκια» και έτσι μένει στους δημότες να επιλέξουν το χρώμα.

Η πολιτική όμως θα είναι παρούσα και τα επόμενα χρόνια και οι διακηρυγμένες θέσεις της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας δεν αντιμετωπίζονται με «υποταγή στο νόμο» αλλά με ξεκάθαρες θέσεις για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος όπως τα οικονομικά, η έλλειψη προσωπικού, η διαχείριση των απορριμμάτων κ.α . Οι ανοιχτές πόρτες των υπουργείων για τον Δήμαρχο ενέχουν τον κίνδυνο συναλλαγής και επέλασης των νεοφιλελεύθερων πολιτικών στο όνομα της αποτελεσματικότητας και η πρόσκαιρη επιτυχία του δημάρχου δεν πρέπει να καθορίσει το μέλλον της πόλης».

Τέλος κάνει γνωστό ότι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις οκτώ το βράδυ θα πραγματοποιηθεί ανοιχτή συνέλευση ώστε να εξεταστούν τα νέα δεδομένα και να καθοριστεί η στάση της παράταξης το επόμενο διάστημα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ