Πολικό ψύχος… Εξαντλήθηκε το αλάτι!

Το πολικό ψύχος διαδέχθηκε τις έντονες χιονοπτώσεις που σημειώθηκαν και στην πόλη των Ιωαννίνων αφήνοντας πίσω τους αρκετά προβλήματα. Το πρωινό του Σαββάτου έχει βρει τα πάντα παγωμένα καθώς ο υδράργυρος μένει καθηλωμένος υπό το μηδέν. Μείον δώδεκα έδειξε το θερμόμετρο στη Βωβούσα, -11 στην πόλη των Ιωαννίνων όσο και στην Αγία Κυριακή και το Πληκάτι. Στους δέκα υπό το μηδέν η Τύρια και η Ελεούσα! Η υψηλότερη θερμοκρασία έχει καταγραφεί στην Πάργα και είναι μόλις ένα βαθμός πάνω από το μηδέν! Ο παγετός όπως ήταν αναμενόμενο έχει δημιουργήσει προβλήματα, ειδικά στις μετακινήσεις οχημάτων αλλά και πεζών.

Ταυτόχρονα με δυσκολία πραγματοποιείται η μεταφορά αλατιού από τις αλυκές Μεσολογγίου, καθώς η ζήτηση απ’ όλη σχεδόν τη χώρα είναι αυξημένη, ενώ υπάρχει και απαγόρευση διέλευσης φορτηγών.

Έτσι, αυτή τη στιγμή οι ποσότητες αλατιού που έχει η Περιφέρεια Ηπείρου και ο Δήμος Ιωαννιτών μετά από τους τόνους που έχουν ρίξει το προηγούμενο διάστημα είναι οριακές για να καλυφτούν οι ανάγκες που υπάρχουν σε όλο το οδικό δίκτυο.

Η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί από το μεσημέρι και μετά.

Για το λόγο αυτό συνίσταται στους πολίτες που θέλουν να προμηθευτούν αλάτι από τα σημεία όπου μοιράζονται σακούλες να το πράττουν χωρίς υπερβολές, ενώ τέλος, ζητείται λίγη υπομονή μέχρι να υπάρξει ανατροφοδότηση των μηχανημάτων για να μπορέσουν να συνεχίσουν τις ρίψεις αλατιού στις οδικές αρτηρίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ