Πόλεμος προπαγάνδας… Με χάρτες διαδρομών σπρώχνουν τους μετανάστες στα σύνορα

Χρησιμοποιώντας κάθε μέσο, από τα κοινωνικά δίκτυα μέχρι την κρατική τηλεόραση, η Κυβέρνηση της Τουρκίας επιχειρεί να σπρώξει κι άλλους πρόσφυγες και μετανάστες προς τα ελληνικά σύνορα. Ένα όργιο προπαγάνδας με μοναδικό σκοπό να ενισχύσει την πίεση προς την Ευρώπη και την διεθνή κοινότητα. Την άμεση εμπλοκή των τουρκικών Αρχών στη δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με πρόσφυγες και μετανάστες στον Έβρο και όχι μόνο αποτυπώνει η κίνηση του τουρκικού κρατικού καναλιού TRT να δημοσιεύσει χάρτη με τις διαδρομές που πρέπει να ακολουθήσουν οι μετανάστες για να μεταβούν στην Ελλάδα και από εκεί σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Στην ανάρτηση της η TRT στον αραβόφωνο λογαριασμό στο twitter εμφανίζει  τον χάρτη ο οποίος οδηγεί σε τέσσερα ελληνικά νησιά και στον Έβρο.

Σύμφωνα με τον χάρτη οι χώρες- τελικοί αποδέκτες αυτών των ροών, είναι η Ιταλία, η Γαλλία και η Γερμανία.

Κι όλα αυτά αφού πρώτα διασχίσουν όλη την Βόρεια Ελλάδα ώστε στη συνέχεια να προσεγγίσουν είτε την Αλβανία είτε τα παράλια για να κινηθούν προς την Ιταλία.

Έτσι δίνεται ουσιαστικά το σύνθημα όχι μόνο στους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες που βρίσκονται στο τουρκικό έδαφος αλλά και σε όλα τα κυκλώματα διακινητών ανά τον κόσμο, να κατευθύνουν τις ροές  προς τα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Τα κοινωνικά δίκτυα αποτελούν βασική πηγή ενημέρωσης για όσους συνωστίζονται στον Έβρο.

Την ίδια ώρα η ενίσχυση των ελληνικών δυνάμεων που παραμένουν παρατεταγμένες συνεχίζεται με μετακίνηση αστυνομικών και στρατιωτών από ολόκληρη τη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ