“Πόλεμος” για το Δρέπανο! Το κράτος υφαρπάζει περιουσία του Δήμου

drepano paralia

Απίστευτα και πρωτοφανή είναι όσα συμβαίνουν στη Θεσπρωτία με πρωταγωνιστή το δημόσιο και τις υπηρεσίες του!

Την ώρα που υποτίθεται ότι κινούνται οι διαδικασίες για την απόδοση τμημάτων της χερσαίας ζώνης, που δεν χρειάζονται για εξυπηρέτηση λιμενικών δραστηριοτήτων, στην τοπική κοινωνία σκάει ως βόμβα η κίνηση της Κτηματικής με την οποία ζητά εκτός όλων των άλλων την μεταγραφή ακινήτου 126 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων στο Δρέπανο!

Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τον Δήμο ο οποίος καταγγέλλει ως απαράδεκτη την στάση της Κτηματικής Υπηρεσίας και των κεκρυμμένων υποδαυλιστών, τους οποίους ωστόσο δεν κατονομάζει!

Τονίζει ότι το ακίνητο στο Δρέπανο ανήκει στο Δήμο και είναι δηλωμένο στο υποθηκοφυλακείο όπως και στο Κτηματολογικό Γραφείο.

Ο Δήμος Ηγουμενίτσας, άμεσα απέστειλε έγγραφο στο Υποθηκοφυλακείο Ηγουμενίτσας αλλά και στον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα και στην Γενική Γραμματέα Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας κα Αθηνά Καλύβα, με το οποίο τους καλεί να μην προβούν σε καμία ενέργεια που θα μπορούσε να αλλάξει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω ακινήτου και να υπονομεύσει τα συμφέροντα των Δημοτών.

Σε αντίθετη περίπτωση τόσο ο Υπουργός Οικονομικών όσο και η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής και Δημόσιας Περιουσίας θα φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη των πράξεων της Κτηματικής Υπηρεσίας Ν. Θεσπρωτίας και της προϊσταμένης της.

“Ωστόσο δημιουργείται ευλόγως το ερώτημα, πώς από την μια το κράτος προωθεί τον αποχαρακτηρισμό και την απόδοση στον Δήμο του συνόλου των εκτάσεων της χερσαίας ζώνης που χρησιμοποιεί η τοπική κοινωνία, ενώ από την άλλη προσπαθεί να υφαρπάξει την περιουσία του Δήμου;

Δηλώνουμε απερίφραστα ότι τόσο ως Δημοτική Αρχή όσο και ως πολίτες αυτού του τόπου δεν θα επιτρέψουμε σε κανένα να καταπατήσει την περιουσία των Δημοτών Ηγουμενίτσας” αναφέρεται στην ανακοίνωση του Δήμου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ