Πόλεμος για τη μετακόμιση της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων

NEA_DHMOKΜία ανακοίνωση της ΔΑΠ ΝΔΦΚ ήταν η αφορμή. Η ΔΑΠ κατήγγειλε τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ιωαννίνων Γιάννη Παπαθανασίου επειδή την αγνόησε και στα νέα γραφεία που μισθώθηκαν δεν υπήρξε καμία πρόβλεψη και για την στέγαση της φοιτητικής οργάνωσης.

Μάλιστα σημειώνονταν πως τους ζητήθηκε το ποσό των 200 ευρώ μηνιαίως για την παραχώρηση ενός γραφείου μόλις πέντε τετραγωνικών μέτρων. Η ΔΑΠ ζητούσε την παρέμβαση των βουλευτών αλλά και των κεντρικών οργάνων προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα, καθώς μετά από πολλά χρόνια έμενε άστεγη.

Η συνέχεια είναι ενδιαφέρουσα.

Αντί να υπάρξει μία ανακοίνωση της ΝΟΔΕ, με την οποία θα απαντούσε στην καταγγελία άρχισαν να καταφτάνουν άλλες ανακοινώσεις, με χαρακτήρα μάλιστα ευχαριστηρίου. Γίνεται λοιπόν σαφές ότι η ΝΟΔΕ αντί να επιλέξει την ευθεία γραμμή ουσιαστικά έστησε άλλες ανακοινώσεις.

Πρώτη εξέδωσε ανακοίνωση η ΔΑΠ ΤΕΙ Ιωαννίνων η οποία αναφέρει ότι για πρώτη φορά βρήκε στέφη.

Ακολούθησε ανακοίνωση της εξαφανισμένης εδώ και χρόνια ΟΝΝΕΔ. Η άλλοτε κραταιά οργάνωση των νέων η οποία είναι θλιβερά απούσα από όλα τα δρώμενα έδωσε παρόν με μία ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τη διεύθυνση των γραφείων της!

Και στη συνέχεια έφτασε μία ανακοίνωση από τη ΔΑΠ ΝΔΦΚ η οποία διαψεύδει την πρώτη και κάνει λόγο για μυθεύματα που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο. Η ανακοίνωση αυτή αναφέρει:

«Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Ιωαννίνων ύστερα από διάφορες ανακοινώσεις-μυθεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας στο χώρο του διαδικτύου, οφείλει να ενημερώσει τα μέλη της παράταξης μας, καθώς και την κοινωνία των Ιωαννίνων ότι:

Τον τελευταίο μήνα μεταφερθήκαμε στα νέα μας γραφεία στην οδό Καλούδη 21, στα οποία συστεγαζόμαστε με την Ν.Ο.Δ.Ε. Ιωαννίνων, την ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΤΕΙ και την Ο.Ν.ΝΕ.Δ. Ιωαννίνων. Η συνεργασία μας με τη Ν.Ο.Δ.Ε. Ιωαννίνων, καθώς και με τον Πρόεδρό της είναι αγαστή και αντιλαμβανόμαστε κάθε προσπάθεια επίκλησης «εσωκομματικών προβλημάτων», ως ανάχωμα στην ανοδική πορεία της Νέας Δημοκρατίας και του προέδρου της Αντώνη Σαμαρά. Τα γραφεία της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ΑΕΙ Ιωαννίνων είναι στη διάθεση κάθε μέλους της παράταξης».

Είναι γνωστό σε όλους ότι η ΔΑΠ ΝΔΦΚ είναι δυο κομμάτια. Μάλιστα η ρήξη είχε φτάσει στα άκρα κατά τις προηγούμενες φοιτητικές εκλογές, όταν ορισμένοι επιχείρησαν να θέσουν εκτός παράταξης πλειάδα στελεχών.

Φυσικά πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα, το οποίο λύνεται με όρους πολιτικής και όχι μικροπολιτικής όπως αυτός που επιλέχθηκε με την… τυχαία σειρά ανακοινώσεων περί στέγασης των γραφείων και αγαστής συνεργασίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ