Ποιοι και πώς μπορούν να περάσουν την Κακαβιά

kakavia metra gia proti

Σε κόκκινο συναγερμό παραμένει η Βόρεια Ελλάδα καθώς η πανδημία δεν παρουσιάζει κανένα σημείο αποκλιμάκωσης. Η κατάσταση στα νοσοκομεία είναι δραματική και το επιδημιολογικό φορτίο δεν παρουσιάζει καμία μείωση όπως ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο Υφυπουργός αναφέρθηκε στα ειδικά μέτρα που ισχύουν στα χερσαία σύνορα και τα οποία για την Κακαβιά συνοψίζονται στα εξής:

Εισέρχονται Έλληνες πολίτες, κάτοχοι άδειας παραμονής, καθώς και για απολύτως απαραίτητες επαγγελματικές και ιατρικές μετακινήσεις. Πάλι η διέλευση επιτρέπεται από τις 07:00 – 23:00. Επιτρέπεται η διέλευση όλο το 24ωρο για εμπορευματικές μεταφορές. Οι διερχόμενοι πρέπει να περάσουν 7 μέρες καραντίνας.

Υπενθυμίζεται ότι όλοι οι εισερχόμενοι από τα χερσαία σύνορα πρέπει να έχουν μαζί τους ταξιδιωτικό έγγραφο PLF και αρνητικό τεστ PCR, μέχρι 72 ώρες πριν το ταξίδι.

Επιπλέον, όλοι οι εισερχόμενοι πολίτες θα υποβάλλονται σε rapid test στους συνοριακούς σταθμούς. Για τους οδηγούς των εμπορευματικών μεταφορών, θα γίνονται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ