Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων

dimarxeio ioanninon

Πανίσχυρη δημοτική αρχή και ισχνή αντιπολίτευση δίνει ο νέος εκλογικός νόμος που εφαρμόζεται για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων μειώνεται κατά έξι μέλη και από την 1η Ιανουαρίου στα έδρανα θα βρίσκονται 39 δημοτικοί σύμβουλοι από έξι διαφορετικές παρατάξεις.

Η παράταξη του Θωμά Μπέγκα θα έχει 23 συνολικά δημοτικούς συμβούλους. Αναλυτικά και κατά σειρά εκλογής από την Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων εκλέγονται οι: Θωμάς Γιωτίτσας, Σοφία Μαρκούλα, Στέφανος Σίντος, Μηνάς Πασχόπουλος, Δημήτρης Μπούτσης, Τασία Γιογλή, Ευάγγελος Γιαννούλας, Χρήστος Τάτσης, Γωγώ Γιώτη, Πέτρος Παλάσχας, Αλέκα Βακαλοπούλου, Βάσω Μέγα, Γιώργος Καψάλης, Κώστας Γκόγκος, Kωνσταντίνος Κρικώνης και Γιώργος Παπαδιώτης.

Από την Δημοτική Ενότητα Ανατολής εκλέγονται ο Μάκης Χρυσοστόμου και ο Ηλίας Αρλέτος, από την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας εκλέγονται ο Βαγγέλης Πρέντζας και ο Σταύρος Τασιούλας, από τη Δημοτική Ενότητα Μπιζανίου ο Δημήτρης Νάστος, από τη Δημοτική Ενότητα Νήσου ο Γιώργος Παππάς και από τη Δημοτική Ενότητα Περάματος ο Άρης Κασσής.

Η παράταξη «Γιάννενα Νέα Εποχή» του Δημήτρη Παπαγεωργίου, που ήταν δεύτερη στις εκλογές, θα εκπροσωπείται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο με μόλις έξι μέλη. Τη μία θέση δημοτικού συμβούλου παίρνει ο επικεφαλής της και εκλέγονται επίσης ο Φίλιππας Φίλιος, η Ελένη Ακονίδου και ο Γιάννης Αϊβατίδης από την Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων, ο Γιώργος Αρλέτος από την Δημοτική Ενότητα Ανατολής και η Ρένα Δεληκούρα από τη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Η παράταξη της Τατιάνας Καλογιάννη, τρίτη στις εκλογές, θα έχει πέντε μέλη στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο. Εκτός από την ίδια, εκλέγονται ο Βασίλης Κοσμάς και η Λούλα Βέρμπη από την Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων, ο Γιώργος Λαδιάς από την Δημοτική Ενότητα Περάματος και ο Γιώργος Παππάς από την Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Τρία μέλη θα έχει η παράταξη του Νίκου Γκόντα. Ο επικεφαλής της θα πλαισιώνεται στα έδρανα από τον Νίκο Τσόλη που εκλέγεται από τη Δημοτική Ενότητα Ιωαννίνων και τον Στέφανο Μάντζιο που εκλέγεται από τη Δημοτική Ενότητα Ανατολής.

Η παράταξη «Όμορφη Πόλη» θα εκπροσωπείται μόνο από τον επικεφαλής της, Παντελή Κολόκα και η παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης από την Όλυ Τσουμάνη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ