Ποιες Σχολές προτίμησαν στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

pinakas_protimiseon_ioannina

Η Ιατρική και η Νομική Αθήνας είναι οι Σχολές που μονοπώλησαν φέτος το ενδιαφέρον των υποψηφίων για τα ΑΕΙ, σπάζοντας μάλιστα όλα τα ρεκόρ. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που επεξεργάστηκε το Υπουργείο Παιδείας οι δύο αυτές σχολές βρίσκονται μακρά όλων των υπολοίπων σχετικά με τις πρώτες επιλογές και προτιμήσεις των παιδιών που έλαβαν μέρος στις Πανελλήνιες. Στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ρεκόρ στις πρώτες επιλογές έχει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ενώ το Τμήμα που προτιμήθηκε περισσότερο από όλα είναι το Ιστορικό- Αρχαιολογικό καθώς το επέλεξαν συνολικά 281 υποψήφιοι!

Η Ιατρική Ιωαννίνων, που θεωρείται από τις κορυφαίες της χώρας αποτέλεσε πρώτη επιλογή για 27 υποψηφίους ενώ συνολικά προτιμήθηκε από 113 μελλοντικούς γιατρούς!

Το Τμήμα Αγωγής και Φροντίδας στην παιδική ηλικία αποτέλεσε πρώτη επιλογή για τέσσερις υποψηφίους, η Αρχιτεκτονική όπως και το Βιολογικών Εφαρμογών για έξι, η Γεωπονία Άρτας για 13, το Ιστορικό- Αρχαιολογικό για 46, το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής στην Πρέβεζα ήταν πρώτη επιλογή για 23 υποψηφίους όπως και το Τμήμα Λογοθεραπείας.

Το Μαθηματικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ήταν πρώτη επιλογή για 33 μαθητές, το Μηχανικών Επιστήμης Υλικών για 25, το Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών για 30, το Μουσικών Σπουδών που έχει έδρα την Άρτα ήταν πρώτη επιλογή για 36 υποψηφίους και η Νοσηλευτική Ιωαννίνων για 18.

Πιο ελκυστικό από όλα αποδεικνύεται το Τμήμα Οικονομικών Σπουδών καθώς ήταν πρώτη επιλογή για 57 συνολικά υποψηφίους, 36 είχαν πρώτη επιλογή το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης, 28 το Παιδαγωγικό  Νηπιαγωγών, 14 είχαν πρώτη τους επιλογή το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών που έχει έδρα στην Άρτα, 30 επέλεξαν την Φιλολογία Ιωαννίνων ενώ μόλις οκτώ είχαν πρώτη επιλογή το Τμήμα Φιλοσοφίας.

Το Τμήμα Φυσικής αποτέλεσε πρώτη επιλογή για 32 υποψήφιους, το Τμήμα Χημείας για εννέα και το Τμήμα Ψυχολογίας για 24!

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • pinakas protimiseon ioannina

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ