Ποιεί τη νήσσαν η 6η ΥΠΕ για τις διακομιδές.. «Σταυρόλεξο» το πρόγραμμα του Πανεπιστημιακού

astenoforo esoteriko

Σε καυτή πατάτα εξελίσσεται το πρόγραμμα διακομιδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Η Διοίκηση μπορεί να έχει καλές προθέσεις να μην ανατρέψει το καθεστώς που ίσχυε ως τώρα, παρά την δικαστική απόφαση, όμως τα κάστανα από τη φωτιά πρέπει να βγάλει η Ιατρική Υπηρεσία που συντάσσει το πρόγραμμα και στα χέρια της δεν έχει καμία έγγραφη οδηγία.

Όλα ξεκίνησαν με αφορμή υπουργική απόφαση του περασμένου Νοεμβρίου η οποία προβλέπει ότι οι διακομιδές διασωληνωμένων και βαρέως πασχόντων πραγματοποιούνται από γιατρούς οποιασδήποτε ειδικότητας ή ειδικευόμενους ιατρούς που έχουν ολοκληρώσει έξι (6) μήνες ειδικότητας.

Η απόφαση αυτή στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο δεν εφαρμόστηκε μέχρι στιγμής. Αφενός κρίθηκε επικίνδυνη για τη ζωή των ασθενών, αφετέρου το νοσοκομείο διαθέτει ικανό αριθμό γιατρών για να κάνει τις διακομιδές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι το Πανεπιστημιακό κάνει ελάχιστες διακομιδές στη διάρκεια του έτους και αυτές αφορούν σε πολύ βαριά περιστατικά –ανάμεσά τους και παιδιά- που πρέπει να μεταφερθούν στην Πάτρα ή την Αθήνα.

Ομάδα γιατρών της ΜΕΘ ωστόσο από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προσέφυγε στη Δικαιοσύνη ζητώντας την εφαρμογή της απόφασης!

Το δικαστήριο εξέδωσε σχετική απόφαση η οποία απεστάλη στο Νοσοκομείο και βάση αυτής θα πρέπει οι διακομιδές να γίνονται από οποιονδήποτε γιατρό αρκεί να έχει συμπληρώσει έξι μήνες ειδικότητας.

Ακόμη κι αν αυτός είναι δερματολόγος ή ψυχίατρος!

Το πρώτο και σοβαρό ερώτημα αφορά τους ίδιους τους γιατρούς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη… Συμφωνούν με την ουσία της συγκεκριμένης απόφασης; Θα υπέγραφαν οι ίδιοι να γίνει η διακομιδή βαρέως πάσχοντα από έναν γιατρό που έχει συμπληρώσει έξι μήνες εκπαίδευσης σε οποιαδήποτε ειδικότητα;

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο προφανώς δεν είναι Κέντρο Υγείας… Είναι ένα νοσηλευτικό ίδρυμα που διαθέτει και τα μέσα και το προσωπικό, ειδικά στη ΜΕΘ που ενισχύθηκε σημαντικά το διάστημα της πανδημίας και το λιγότερο που οφείλει προς τους πολίτες της περιοχής είναι να παρέχει τις ανάλογες υπηρεσίες υγείας.

Τα κάστανα από τη φωτιά καλείται να βγάλει η Ιατρική Υπηρεσία του Νοσοκομείου με τον Διευθυντής της Αναστάσιο Κορομπίλια να φτάνει στα όρια της παραίτησης και τον αναπληρωτή του να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση.

Το πιο εντυπωσιακό είναι η καθ’ ύλην αρμόδια αρχή, η 6η ΥΠΕ στην οποία έχει σταλεί και σχετικό έγγραφο εδώ και αρκετό καιρό ποιεί την νήσσαν..

Ουδέποτε φαίνεται πως ασχολήθηκε, ουδέποτε απάντησε…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ