Ποια SMS θα ισχύουν από το βράδυ της Παρασκευής

giannina vradi

Αυστηροποιούνται τα μέτρα του lockodown από την προσεχή Παρασκευή, καθώς από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί θα τεθεί σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

Όπως είχε προαναγγείλει προ ημερών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αυτό που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν το γεγονός ότι την περασμένη Κυριακή (08/11) εστάλησαν 1.000.000 SMS στο 13033, μετά τις 21:00, για ατομική άθληση. Τις σχετικές ανακοινώσεις για τα νέα περιοριστικά μέτρα, δίνοντας τις απαραίτητες διευκρινίσεις, έκανε χθες, σε έκτακτη ενημέρωση, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Κατά το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξακολουθεί να απαιτείται η αποστολή SMS προς το 13033 σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους υγείας (SMS με κωδικό 1) ή συνοδείας κατοικίδιου ζώου (SMS με κωδικό 6), καθώς και η βεβαίωση εργαζομένου σε περίπτωση μετακίνησης για λόγους εργασίας.

«Άρα, μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι τις 5 το πρωί, μετακίνηση μόνο για εργασία, εξαιρετικές περιπτώσεις υγείας (SMS με κωδικό 1) και μικρή βόλτα κατοικιδίου πλησίον της οικίας μας με SMS με κωδικό 6», τόνισε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης, από το κτίριο της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ο κ. Χαρδαλιάς διευκρίνισε ότι η ατομική άθληση δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο την ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ