Ποια έργα αποφάσισε να προχωρήσει ο Δήμος

ergotakso dimou

ergotakso dimou

Την διάθεση πιστώσεων για μία σειρά παρεμβάσεων στην πόλη ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων στην συνεδρίαση της Πέμπτης. Πρόκειται για έργα που θα χρηματοδοτηθούν από το πλεόνασμα των δύο εκατομμυρίων, στα ανταποδοτικά του Δήμου.

Οι σημαντικότερες από τις παρεμβάσεις που ανακοινώθηκαν είναι οι ακόλουθες:

Μετεγκατάσταση Εργοταξίου: Εγκρίθηκε η διάθεση ποσού 650.000 ευρώ για την κατασκευή των κτιριακών εγκαταστάσεων και τη δημιουργία υποδομών για την μεταστέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας του Δήμου Ιωαννιτών κι επιπλέον άλλες 53.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των τριών απαιτούμενων μελετών: αρχιτεκτονική, στατική, ηλεκτρομηχανολογική.

Δημοτικός Φωτισμός-Λαμπτήρες LED: Ο Δήμος Ιωαννιτών συνεχίζει και μέσα στο 2017 να χρηματοδοτεί τα έργα που ξεκίνησε για την αναβάθμιση του δημοτικού φωτισμού και την αντικατάσταση του συμβατικού φωτισμού με λαμπτήρες LED, ενισχύοντας με 450.000 ευρώ τη σχετική πίστωση. Μια παρέμβαση προστασίας του περιβάλλοντος, εξοικονόμησης ενέργειας και πόρων.

Προμήθεια Εξοπλισμού: Με τη διάθεση 290.000 ευρώ ο Δήμος Ιωαννιτών πρόκειται να προχωρήσει στην προμήθεια ενός σαρώθρου και ενός γκρέιντερ ενισχύοντας τον εξοπλισμό της καθαριότητας και του εργοταξίου.

Ενισχύεται η καθαριότητα στην πόλη: Στη σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποφασίστηκε με τη διάθεση πίστωσης 152.000 ευρώ, να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί αποκομιδής απορριμμάτων για την Ανατολή και το Πέραμα. Ήταν μια απόφαση που ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη τις μεγάλες ελλείψεις προσωπικού που υπάρχουν στον τομέα Καθαριότητας του Δήμου και με γνώμονα ότι θα πρέπει να «απελευθερωθούν» πληρώματα απορριμματοφόρων ώστε να ενισχυθεί η καθαριότητα στην πόλη των Ιωαννίνων.

Προμήθειες στο Εργοτάξιο: Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την ενίσχυση των πιστώσεων για βασικές προμήθειες υλικών του εργοταξίου με 120.000 ευρώ. Η απόφαση ελήφθη για να μπορέσουν να αξιοποιηθούν άμεσα οι εργαζόμενοι της Κοινωφελούς Εργασίας που πρόκειται να έρθουν στο Δήμο και να μη χαθεί χρόνος μέχρι την ολοκλήρωση του μεγάλου ανοιχτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού προμηθειών 2017 του Δήμου, που έχει χρονοβόρες διαδικασίες.

Επιπλέον πιστώσεις για τα αδέσποτα: Επιπλέον 57.000 πρόκειται να διαθέσει ο Δήμος Ιωαννιτών για τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων. Το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε την ενίσχυση της σχετικής πίστωσης για «τη διαφύλαξη της ευζωίας αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την αντιμετώπιση της λεϊσμανίασης σε αδέσποτα ζώα».

{jathumbnail off}

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ