Ποια είναι τα δημοφιλέστερα τμήματα του Πανεπιστημίου

panepistimio eisodos

Τα στατιστικά στοιχεία για τις προτιμήσεις των επιτυχόντων στα Πανεπιστήμια της χώρας δημοσιοποίησε το Υπουργείο Παιδείας.

Τα στοιχεία αποτελούν «ακτινογραφία» για τις δημοφιλέστερες σχολές και έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον για τις προτιμήσεις των υποψηφίων στις Σχολές και τα Τμήματα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

Μόλις δύο δήλωσαν το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ως πρώτη τους επιλογή και είναι αυτό που συγκεντρώνει τον μικρότερο αριθμό πρώτων επιλογών για τους υποψηφίους.

Στον αντίποδα, το Τμήμα δηλαδή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τον μεγαλύτερο αριθμό πρώτων επιλογών -50- είναι αυτό των Μουσικών Σπουδών με έδρα την Άρτα!

Σαράντα πέντε υποψήφιοι έχουν δηλώσει ως πρώτη επιλογή το Οικονομικό του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το οποίο βρίσκεται στη δεύτερη θέση και ακολουθεί με 37 προτιμήσεις το Παιδαγωγικό Δημοτικής Εκπαίδευσης.

Τριάντα τρεις είναι οι πρώτες προτιμήσεις για το Τμήμα Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών και Πληροφορικής, 25 για το Ιστορικό Αρχαιολογικό καθώς και για το Παιδαγωγικό Νηπιαγωγών, ακολουθεί με 24 πρώτες προτιμήσεις το Μαθηματικό και το Φυσικό, με 23 το Τμήμα Φιλολογίας, ενώ 22 πρώτες προτιμήσεις συγκεντρώνει η Ιατρική Ιωαννίνων.

Το Τμήμα Ψυχολογίας και το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών με έδρα την Άρτα συγκεντρώνουν 17 πρώτες προτιμήσεις, 16 το Τμήμα Φιλοσοφίας, 15 συγκεντρώνει το Τμήμα Λογιστικής Πρέβεζας, 14 το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, 11 η Νοσηλευτική, 10 το Βιολογικών Εφαρμογών και το Τμήμα Χημείας, οκτώ το Τμήμα Λογοθεραπείας και το Γεωπονίας στην Άρτα.

Στις συνολικές δηλώσεις προτίμησης τα πρωτεία έχει το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας (254) και ακολουθεί το Μαθηματικό (228), το Τμήμα Λογιστικής στην Πρέβεζα (211) ενώ η Αρχιτεκτονική είναι αυτή που συγκεντρώνει τις λιγότερες συνολικές προτιμήσεις των υποψηφίων, μόλις 43.

EpirusPost • Ειδήσεις, Ιωάννινα, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία • sxoles dimofilia

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ